Maková náplň (nádivka)
Recept ještě nebyl hodnocenPotřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 067 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Přepadla vás nečekaná návštěva a vy nemáte moučník ke kávě? Nezoufejte a připravte sladkou piškotovou roládu plněnou marmeládou. Roláda bude do půlhodiny na stole a až…
Kokosky patří k těm druhům cukroví, na které si vytváříme celoživotní závislost už od útlého dětství. Zkuste jednou zapomenout na kokosky klasické a připravte si s námi…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Velice snadný, rychlý a dobrý moučník, který je díky jablkům šťavnatý. Jablka jsou téměř vždy po ruce a za malou chvíli vykouzlí i naprostý amatér pochoutku, která…
Majonézu, cukr a vejce prošleháme metličkou. Přidáme mléko, prosátou mouku a zbytek surovin. Vše spojíme do hladkého těsta. Pekáček cca 25 x 35 cm vyložíme pečícím…
Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme kakao. Směs vylijeme do vymazaného a…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Linecké je v mnoha českých domácnostech horkým favoritem mezi desítkami druhů vánočního cukroví. Příprava je jednoduchá a nazdobit se dá na mnoho způsobů. Nejčastěji…
Suroviny na palačinky všechny smícháme dohromady a necháme chvíli odstát. Poté smažíme palačinky na oleji.V půl litru mléka uvaříme pudink spolu s cukrem, dle návodu na…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do těsta a…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Be- Be sušenky (21 kusů) naskládáme na alobal do tří řad, potřeme silnou vrstvou tvarohové náplně, uprostřed tvarohové náplně uděláme rýhu a do ní dáme marmeládu.…
Mouku nasypeme do mísy s cukry, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Promícháme, přidáme změklé máslo a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které nám půjde dobře válet.…
Ze surovin na těsto vymícháme těsto, které upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem. Z pudinků, mléka a cukru uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program Koláč (Dort) nebo jiný pro pečení bez kynutí. Po umíchání opatrně vidličkou vytáhneme…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Kynuté těsto, droždí, koblihy i celá vejce můžete dát klidně do mrazničky, když dodržíte tento postup a dobu uskladnění
Guláš s houbami bude kvalitní díky těmto postupům a proměníte ho různými druhy hub
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace