Domácí česneková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenPořádně řízná česneková pomazánka je neodmyslitelnou součástí českých večírků. Pikantní pomazánka byla obzvláště oblíbená za minulého režimu, ale recept právem přežil až…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 506 kJ / 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 1,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pořádně řízná česneková pomazánka je neodmyslitelnou součástí českých večírků. Pikantní pomazánka byla obzvláště oblíbená za minulého režimu, ale recept právem přežil až…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Netradiční obměna klasických muffinů, neboli malých dortíků. Tentokrát ale slaná varianta, se sýrem, olivami, šunkou a bylinkami. Skvěle se hodí na svačinu, večeři, nebo…
Víte, že vaši přátelé nebo rodina jsou milovníci pizzy? Připravte jim tedy lahodně ozdobené mini pizzy. Není to nic těžkého a kreativitě ve zdobení se rozhodně meze…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a…
Rajčata, mozzarella a bazalka, to jsou barvy, vůně a chuť Itálie. Jen při pohledu na takto upravený talíř se vám vrátí vzpomínky na dovolenou ve Středomoří. A zajisté to…
Rohlíky nakrájíme na kostky a promícháme s jogurtem, práškem, vejci, sýrem, olejem a solí. Vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přilijeme mléko.Kulatou formu (měla…
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Upečený a od kůrky okrájený chleba 2x podélně rozříznout. Jednu vrstvu natřít vaječnou pomazánkou druhou vrstvu ďábelskou. Složit na sebe a celý korpus potřít…
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Poté osolíme, opepříme z obou stran.Z každé strany 3 minuty osmažíme na rozpáleném oleji.Přendáme do zapékací mísy.…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost,…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Pokud pořádáte narozeninovou nebo silvestrovskou oslavu, tak na vašem stole nesmí chybět jednohubky. Vyzkoušejte tyto nové a neokoukané kombinace, kterým zajisté…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
V malé misce smícháme sýr s vejcem. Do velké mísy vsypeme mouku, smícháme se solí, pepřem a práškem do pečiva. Přidáme vejce se sýrem a mléko.Nakonec podle vlastní chuti…
Velký pečící plech vysypeme důkladně hladkou moukou. Chléb nakrájíme na plátky přes celou veku a celý plech jím důkladně vyložíme. Mezery mezi krajíci také vyložíme…
Tavený sýr, utřený česnek, strouhaný sýr a majonézu smícháme do husté pomazánky.Pomazánkou mažeme sušenky, tyčinky půlíme a zapichujeme po čtyřech na každé straně jako…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Bílá zelňačka s koprem: Ve vydatné polévce nechybí brambory, výraznou chuť jí dá kopr, ale musí se přidat ve správnou chvíli
Naučte se vejce Benedikt jako profesionál! Tipy a triky, jak zvládnout vajíčka na jedničku
Pečeme s Ivou: Jak na parádní kynuté lodičky, aby se v troubě „nerozjely“? Pomůže malý trik při kynutí