Dršťková polévka I
Recept ještě nebyl hodnocenDršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku,…
Kuřecí smetanový pekáček je přesně ten druh jídla, které si zamilujete na první pohled. Jednoduché na přípravu, nemusíte stát u sporáku, špinavý je pouze pekáč. Navíc se…
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Svěží, lehký a dietní okurkový salát je příjemným zpestřením nedělního oběda. Skvěle se hodí k řízkům nebo k pečenému kuřeti, ale také jen jako osvěžující svačinka v…
Ti, kdo patří mezi milovníky aromatických sýrů, určitě ocení tuto netradiční úpravu kombinace dvou z nich - výrazných syrečků a jemnějšího camembertu. Nejlépe si …
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Dozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna…
Máte-li chuť na lehkou večeři nebo letní oběd, připravte si těstovinový salát podle tohoto receptu. Je plný šťavnatého kuřecího masa a zeleniny, hotový za pár minut, a…
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Jednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně, s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na…
Oblíbená, rychlá a jednoduchá polévka česnečka dokáže napravit žaludek po prohýřené noci. Je snadná na přípravu, takže ji lehce zvládnou uvařit i začátečníci. Česnečka…
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Pokud máte rádi silné omáčky a výrazné chutě z jednoho hrnce, tak tohle je jistota, kterou potěšíte velké i malé strávníky. Šťavnaté masíčko chuťově skvěle doplňuje…
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Klasická zelná polévka neboli zelňačka je plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou, osladit…
Kuřecí přírodní plátek nemusí být pouze fádní kus masa dušeného na páře. Stačí si dát trochu práce s vhodným ochucením a přípravou, a rodině naservírujeme výborný a…
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale lze i z kuřecího. Podáváme s…
Máte rádi vůni česneku a k tomu jste i milovníci pasty? V kombinaci s jemnou smetanou a výrazným sýrem, to jsou špagety "Alfredo". Tento jednoduchý a lahodný recept je…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29