Zapečená bageta se zauzenou šunkou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenBagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 182 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,50 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4 x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 min. Otřeme papírovou utěrkou a …
Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a…
Maso, cca 1 kg upravíme tak, aby bylo bez "visících" kousků. Ideální je kotleta bez kosti, kvůli tvaru. Čím libovější, tím lepší, trochu tučného nevadí.V misce smícháme…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Velmi chutný zralý žlutý meloun, obalený jemnými plátky šunky, se bude krásně vyjímat při oslavách na obložené míse, nebo nám poskytne v létě delikatesní osvěžní v…
Maso nakrájíme (libovolně na kostičky nebo na plátky ) osolíme a osmahneme na pánvi . Dáme stranou . V jiné pánvi na másle osmahneme šalotku , přidáme houby a dusíme do…
Na másle osmažíme prosciutto s nasekanou čerstvou šalvějí a když se zatáhne, přidáme plechovku pokrájených rajčat. Vše necháme probublat, přidáme pár lžic mascarpone a…
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a v misce je promícháme s olivovým olejem. Mírně osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na…
Na oleji z konzervy osmažíme cibulku, přidáme prosciutto, tuňáka, česnek a rychle orestujeme. Pokud je potřeba, přidáme trošku olivového oleje. Osolíme, přidáme koření,…
Tresku osušíme, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a řádně obalíme v trojobalu a poté osmažíme. Osmažené filety přeložíme na pekáček vymazaný máslem a na…
Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25…
Oškrabané brambory vařte v osolené vodě cca 15 minut, téměř doměkka. Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku. Vařené brambory nakrájejte podélně na…
Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v…
Brambory uvařte ve slupce ( asi 15 minut ), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte „váleček“, ze…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oblíbenou kořenící směsí a opečeme z obou stran na oleji. Udržujeme je teplé, například v alobalu.Ve výpeku osmažíme…
Korbáčové svazky překrojíme na polovinu, aby se nám s němi lépe pracovalo. Obalíme je ve vejcích a následně v kokosu a hned smažíme na oleji dorůžova. Celer očistíme,…
Salát omyjeme a pokrájíme. Meloun nakrájíme na menší kostky a mozzarellu přepůlíme.Olivový olej smícháme s balsamicem v poměru 2:1 a promícháme se salátem a sušenými…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z vnitřní strany hořčicí. Na každý plátek dáme 1-2 kusy Prosciutta, stočíme do roládek a sepneme párátky. Na oleji si…
Na oleji osmahnu cibuli, přidám pokrájené žampiony a cuketu na měsíčky.Až bude směs do zlatova, přidám uvařené noky, nakrájenou šunku, okořením.Podávám posypané sýrem.
Šťavnaté smažené karbanátky jsou díky výborné chuti a rychlé přípravě oblíbenou klasikou. Zkuste je tentokrát ochutit kousky sušené šunky, prolisovaným česnekem a…
V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte. Vypracujeme vláčné těsto, které by…
Kuřecí prsíčko rozkrojíme, abychom získali větší plát. Pod něj, i na prso si dáme fólii a prsíčko naklepeme. Vrchní folii odstraníme.Klobásu nastrouháme, nebo nadrobno…
Přidáno před 32 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Cibulová omáčka 5x jinak: Klasická M. D. Rettigové, ošizená bez vývaru, luxusní s jehněčím nebo ta podle Jamieho Olivera
Snadný chléb z droždí podle Josefa Maršálka: Výbornou chuť zajistí koření a pečivo skvěle doplní i petrželková pomazánka
Položit příbor rovnou na stůl je ta nejodpudivější varianta, říká Ladislav Špaček a radí, jak se bránit dalším hrůzám v restauracích