Žampiónová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenPřestože rádi vaříte a experimentujete, občas každý ocení jednoduchý recept z pár základních ingrediencí. Pokud má navíc univerzální využití, tím lépe. Tato žampionová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 138 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přestože rádi vaříte a experimentujete, občas každý ocení jednoduchý recept z pár základních ingrediencí. Pokud má navíc univerzální využití, tím lépe. Tato žampionová…
Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a polévka z nich je naprosto báječná. Tentokrát však nebudeme vařit klasický krém. Připravte si polévku, ve které se snoubí…
Vepřové maso je výborné, přitom relativně levné. Budete-li toužit po něčem chuťově bohatém, připravte si plátky vepřového masa se žampionovou omáčkou podle našeho…
Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová…
Vynikající pohoštění, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni, ale i milovníci masa. Žampiony jsou celoročně dostupné houby jemné chuti a výborně se k nim hodí…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na…
Krůtímu masu dodá přidaná zelenina a houby na šťavnatosti a navíc ho ochutí. Navíc krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druh drůbežího masa. Je dietní, snadno…
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je…
Oblíbený recept pro všechny milovníky hub. Pokud jste z lesa přišli s chudým košíčkem, zkuste hovězí plátky s žampiony. Dušené maso ve vývaru krásně zkřehne, žampiony a…
Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí a nad párou si rozehřejeme mraženou zeleninu. Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku,…
Jistě znáte klasiku "hovězí stroganoff". Pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si výrazně dobu vaření a stejně si dobře pochutnáme. Výsledný pokrm s…
Jste milovníky bohatě obložené pizzy, a snažíte se omezit příjem sacharidů? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Množství sacharidů v "tortillové pizze" je…
Žampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si houbovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a…
Není vhodnější recept k podzimnímu večeru než pomalu pečené hovězí, koupající se v lahvi červeného vína s krásně oranžovou mrkví. Tradiční francouzský recept připravte k…
Kuřecí pikantní směs není zrovna vysoká gastronomie, ale chutná skvěle a uvařeno máte za pár minut. Nasládlá omáčka s trochou té pikantnosti skvěle funguje s rýží. Po…
Jednodušší recept na žampiony smažené v trojbalu už nehledejte, právě jste ho našli! Příprava je snadná a rychlá, dokřupava a dozlatova usmažené žampiony podáváme s…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Očištěné žampiony, uzené maso a brambory na kousky.Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme papriku, mouku a po orestování zalijeme…
Tento jednoduchý a rychlý slaný koláč vám svou vůní i chutí trochu připomene pizzu. Základ můžete doplnit tím, co máte rádi, nebo co máte zrovna v lednici. Skvěle chutná…
Z listového těsta nemusíme připravovat jen jablečný štrůdl. Vyzkoušejte recept na jednoduchou slanou pizzu, která je z listového těsta připravená během chvilky. Hodí se…
Hovězí Stroganov je pokrm pocházející z kuchyně ruské šlechty, který se rozšířil po celém světě. Má mnoho verzí a není tak zcela jasné, která je ta pravá. Všichni totiž…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a promícháme s olejem. Cibuli a kedlubnu očistíme, oloupeme, houby očistíme a vše nakrájíme na kostky. Omytá rajčata…
Přemýšlíte, co dobrého dnes uvařit? Pokud máte doma zrovna pěkný kousek vepřové panenky, dvě hrsti žampionů a krapet smetany, volba je jasná. Příprava nezabere mnoho…
Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 12. 6. 2024 08:35
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Už jste měli kurkuma latté neboli Zlaté mléko? Ajurvédský nápoj posiluje, zklidňuje a zahřívá
Obwarzanky jsou podobné preclíkům. Kroužky z kynutého těsta sypané sezamem je třeba před pečením speciálně upravit
Vídeňská houbová omáčka podle Viléma Vrabce chutná božsky a připravená je do půlhodinky