Pokrm - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Tuto hříšnou delikatesu ocení gurmáni, ale protestují proti ní ochránci zvířat. Zvířata jsou násilně překrmována, aby jejich játra ztučněla. V některých zemích, např. v Kalifornii, se tento pokrm nesmí objevit na jídelníčku, na rozdíl od Francie, kde si jej neumí odepřít.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Z mouky, mléka, vejce, soli a muškátového oříšku připravíme těstíčko, z něj na pánvi usmažíme omeletu, a tu nakrájenou na proužky vkládáme do polévky.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 5 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 7 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 13 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Netroufáte si na velikonoční kynutý mazanec? Připravte si ten tvarohový. Je snadný, rychlý a chutná výborně
Pět nejlepších dipů ke grilování: Zkuste krémový koprový, pikantní meruňkový nebo petrželkový
Hruškový koláč s ořechy voní zázvorem, je neskutečně šťavnatý a dlouho vydrží vláčný