Recepty chorvatské kuchyně – nejlepší jídla a pití oblíbené dovolenkové destinace
Pryč je doba, kdy jsme si na dovolenou do Chorvatska vozili vlastní konzervy s lančmítem. Teď přicházíme na to, že i chorvatská kuchyně je plná gastronomických zážitků. Ta vnitrozemská v sobě spojuje to nejlepší z tradic Itálie, Maďarska nebo Turecka, často využívá mleté maso, ať už v podobě placky z mletého masa zvané pljeskavice nebo čevapčiči, chorvatské odpovědi na tradiční turecký kebab, které se vyrábí nejčastěji z jehněčího masa.
Přímořská kuchyně pro změnu nabízí ústřice, černé rizoto s kousky sépie nebo jadranské ryby jako je brancin, orada, kovać a zubatac. V horkém Chorvatsku se pokrmy často suší, Chorvati tímto způsobem upravují nejenom ovoce a běžné maso, ale třeba i chobotnice. Některé oblasti Chorvatska pak oplývají ještě výjimečnějšími specialitami. Patří mezi ně třeba medvědí pršut, žabí stehýnka nebo říční raci.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Kančí na daňčím, bramborové placky i lečo. Jaká jídla miloval Václav Havel?
Kopr 5x jinak: Kopr, to není jen koprovka, připravte si řecké tzatziki, voňavou rybu, brambory nebo zeleninu
Konec namáhavého klečení a ohýbání zad: Trendem letošní sezony jsou zvýšené záhony. Na tohle musíme myslet při jejich plánování