Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
18. 3. 2021 Vaření
S příchodem jara si i váš jídelníček zaslouží trochu odlehčit. Čerstvý chléb s domácí pomazánkou může být tou pravou svačinou nebo malou večeří, která vás osvěží a dostane do formy. Přinášíme inspiraci na snadné pomazánky, které si okamžitě zamilujete!
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičky jsou plné vitamínů a mají skvěle říznou chuť i vůni!
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek ředkviček
- 1 balení přírodního tofu
- 50 gramů jarní cibulky
- 4 lžíce smetany
- sůl a pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme nahrubo, tofu najemno. Dobře promícháme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku, případně jí můžeme pomazánku posypat až při servírování na plátku chleba či jiného pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Vajíčková pomazánka se srýem cottage
Vajíčkové pomazánky bývají trochu těžké, ale tato ze sýru cottage se hodí i do fit jídelníčku!
Co budeme potřebovat:
- 1 kelímek sýru cottage
- 2 vejce
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vejce smícháme se sýrem cottage. Přidáme lžíci hořčice, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mohlo by vás zajímat
Tvarohová pomazánka s křenem
Chléb s touto pomazánkou je výbornou a výživnou svačinou i pro velké jedlíky!
Co budeme potřebovat:
- 1 vaničku měkkého tvarohu (cca 250 gramů)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 - 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- 4 vejce
- pažitku
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vidličkou rozmačkáme tvaroh a vmícháme od něj vajíčka. Pak do pomazánky přijde smetana. Dobře promícháme a přidáme sůl, pepř a především čerstvě nastrouhaný křen. Opět promícháme a doplníme nasekanou pažitkou.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
7 receptů na velikonoční věnce. Jak upéct tradiční pečivo, které ozdobí sváteční stůl a výborně chutná
Jak na velikonoční věnce Velikonoční věnce na stole doplníme nabarvenými vajíčky a drobným cukrovím s jarními motivy. Můžeme kolem nich vkusně… Číst více
Křehké těsto a lahodná náplň - to je quiche, francouzský slaný koláč. V náplni může být maso i zelenina
Jaké těsto na slaný koláč Na quiche se dělá tradiční křehké těsto bez cukru, ale můžete použít i těsto listové. Quiche pečeme nejčastěji v kruhové… Číst více
Které zákusky z cukrárny jste měli nejraději? Máme recepty i vychytávky na většinu z nich
Většina těchto dezertů je poměrně pracných, takže péct je jen tak na nedělní svačinu ke kávě asi nebudeme, ale na nějakou významnou událost nebo… Číst více
Pečeme s Ivou: Tlačené koláčky od medvěda. Recept na slanou dobrotu s první jarní bylinkou
Taky už se těšíte na jaro? Já moc! Každoročně je… Číst více
Peče celá země: Španělský koláč empanada gallega není vůbec sladký. Čím se obvykle plní?
Pro soutěžící pořadu Peče celá země si v dnešním… Číst více
Quiche, slaný francouzský koláč pro chvíle pohody. Tentokrát ho připravíme s brokolicí, špenátem a další zeleninou
Populární a oblíbený koláč Základem koláče je křehké těsto, můžeme použít i listové. Co se týče náplně, máme na výběr mnoho variant a záleží jen na… Číst více
Jak připravit kynuté šlehačkové těsto. Je skvělé na vláčný věnec, mazanec či vánočku
Příprava šlehačkového těsta Šlehačkové kynuté těsto je vláčné a velmi chutné. Krásně se s ním pracuje a troufnout si na něj může i pekařský… Číst více
Velikonoční baba: Dokonalý slaný sváteční koláč pro ty, kteří nemusejí sladké
Máte na Velikonoce dost sladkého? Zkuste upéct… Číst více
Peče celá země: Sedm tipů pro dokonalý slaný koláč quiche. Na co nezapomenout, aby se povedl?
V dalším díle pořadu Peče celá země budou… Číst více
7 nejlepších receptů na výborné slané koláče. Pohostíme s nimi návštěvu nebo je můžeme mít jako chutnou svačinu
Slané koláče pečeme často z kynutého těsta, ale oblíbené jsou i z listového těsta. Koupené listové těsto nám umožňuje koláč připravit velmi rychle,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Ředkvičky jsou poslové jara. Pikantní zelenina původem z Asie vás osvěží i ozdraví
Čarodějnické perníčky: Strašidelné motivy patří k tradicím vítání jara
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30