5 zdravých tipů, které nesmí chybět ve vaší kuchyni
10. 6. 2020 Tipy a triky
Začněte nový rok zdravě a dopřejte si pořádnou dávku vitamínů, které podpoří nejen dobrou náladu, ale také vás zbaví únavy, stresu a spolehlivě vám pomohou s redukcí váhy, jedním z nejčastějších novoročních předsevzetí. Připravili jsme pro vás 5 zdravých tipů, které musíte vyzkoušet a které nesmí chybět ve vaší kuchyni!
1. Smoothie: Nápoj z ovoce plný vitamínů
Hýčkat své zdraví můžete už od rána, kdy je nejdůležitější nezapomínat na pořádnou snídani, která vám dodá dostatek energie na celý den. Společně se snídaní doporučujeme podávat smoothie, tedy rozmixované ovoce s jogurtem, vločkami nebo kokosovým mlékem. Práci s mixováním vám usnadní výběr mixérů od legendárních značek jako je například KitchenAid a nebo ještě lépe – speciální smoothie maker Gorenje, u kterého slouží mixovací nádoba jako lahev a proto vám ubyde práce s okamžitým mytím nádobí a smoothie se pro vás stane příjemnou ranní rutinou.
2. Rychlá svačinka, která zažene chuť na sladké
Nepodceňujte malé svačinky během dne! Dopoledne je ideální ovocný salát s řeckým jogurtem a pro případ nouze mějte vždy připravenou první pomoc v podobě RAW tyčinky českých značek Bombus nebo LifeFood, které neobsahují žádný přidaný cukr ani jakékoliv živočišné složky.
A navíc můžete vybírat z několika různých příchutí! Naším favoritem je bezpochyby proteinová raw tyčinka značky Bombus s arašídovým máslem a čokoládová Lifebar, která spolehlivě zažene chuť na sladké a čokoládu.
3. Uvařte si kousek zdraví!
Pořiďte si do své kuchyně alespoň jednu zdravou kuchařku plnou inspirativních receptů, která může být návodem třeba pro začínající vegetariány a všechny, které zajímá alternativní a zdravé stravování. Objevte jednoduché recepty a neustále je obměňujte podle vaší chuti. Naší oblíbenou je jedinečná Kuchařka ze Svatojánu a BioAbecedář Hanky Zemanové obsahující všechny odpovědi na vaše otázky ohledně bio potravin a toho, jak správně vybírat zdravé suroviny nejen pro vás, ale i pro vaše děti.
4. Vařte zdravě a bez tuku
Vařit zdravě a bez tuku? Udělejte si radost a pořiďte si alespoň jednu kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, která vám zaručí zdravé vaření bez kapky oleje a následného připalování. Palačinky, steaky a zelenina ještě nikdy nebyly zdravější! Odolné nádobí, vhodné též na indukci, udělá mnoho, obzvlášť pokud se spojí dohromady s originálním designem. Důkazem je například značka Raymond Blanc navržená michelinským kuchařem nebo měděné nádobí značky Ruffoni, které dokonale ozdobí vaši kuchyň a vaření vás bude o to víc bavit. A pokud chcete zdravé vaření posunout ještě o stupeň výš, vyzkoušejte parní hrnec značky Gorenje, ve kterém můžete vařit najednou zeleninu, maso i rýži a to pouze na páře, čímž se vaření stává automaticky o dost dietnější a navíc stačí pouze nastavit čas a o víc se starat nemusíte. Pokud však rýži připravujete pravidelně, není od věci pořídit si rýžovar, který udrží rýži po uvaření ještě 6 hodin teplou a kyprou, ať už se chystáte na italské rizoto nebo sushi.
5. Zařaďte do svého jídelníčku zdravé tuky
Neděste se tuků, protože v některých podobách jsou pro naše tělo opravdu nezbytné, aby správně fungoval nejen náš trávicí systém, ale také proto, že zdravé tuky zabraňují zánětlivým onemocněním. Vhodné jsou zejména oříšky, lněná semínka, avokádo, extra panenské olivové oleje lisované za studena a kvalitní kokosový olej, který využijete nejen v kuchyni místo klasického oleje a na přípravu raw dortů, ale také má zázračné účinky na vaši pleť. Olivový olej je naopak ideální do salátů, na zvýraznění chuti grilovaného masa a pokud sáhnete po kvalitním nefiltrovaném olivovém oleji Il Casolare, překvapí vás nejen chuť, ale i vysoký podíl výživných látek.
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
7 receptů na velikonoční věnce. Jak upéct tradiční pečivo, které ozdobí sváteční stůl a výborně chutná
Jak na velikonoční věnce Velikonoční věnce na stole doplníme nabarvenými vajíčky a drobným cukrovím s jarními motivy. Můžeme kolem nich vkusně… Číst více
Křehké těsto a lahodná náplň - to je quiche, francouzský slaný koláč. V náplni může být maso i zelenina
Jaké těsto na slaný koláč Na quiche se dělá tradiční křehké těsto bez cukru, ale můžete použít i těsto listové. Quiche pečeme nejčastěji v kruhové… Číst více
Které zákusky z cukrárny jste měli nejraději? Máme recepty i vychytávky na většinu z nich
Většina těchto dezertů je poměrně pracných, takže péct je jen tak na nedělní svačinu ke kávě asi nebudeme, ale na nějakou významnou událost nebo… Číst více
Pečeme s Ivou: Tlačené koláčky od medvěda. Recept na slanou dobrotu s první jarní bylinkou
Taky už se těšíte na jaro? Já moc! Každoročně je… Číst více
Peče celá země: Španělský koláč empanada gallega není vůbec sladký. Čím se obvykle plní?
Pro soutěžící pořadu Peče celá země si v dnešním… Číst více
Quiche, slaný francouzský koláč pro chvíle pohody. Tentokrát ho připravíme s brokolicí, špenátem a další zeleninou
Populární a oblíbený koláč Základem koláče je křehké těsto, můžeme použít i listové. Co se týče náplně, máme na výběr mnoho variant a záleží jen na… Číst více
Jak připravit kynuté šlehačkové těsto. Je skvělé na vláčný věnec, mazanec či vánočku
Příprava šlehačkového těsta Šlehačkové kynuté těsto je vláčné a velmi chutné. Krásně se s ním pracuje a troufnout si na něj může i pekařský… Číst více
Velikonoční baba: Dokonalý slaný sváteční koláč pro ty, kteří nemusejí sladké
Máte na Velikonoce dost sladkého? Zkuste upéct… Číst více
Peče celá země: Sedm tipů pro dokonalý slaný koláč quiche. Na co nezapomenout, aby se povedl?
V dalším díle pořadu Peče celá země budou… Číst více
7 nejlepších receptů na výborné slané koláče. Pohostíme s nimi návštěvu nebo je můžeme mít jako chutnou svačinu
Slané koláče pečeme často z kynutého těsta, ale oblíbené jsou i z listového těsta. Koupené listové těsto nám umožňuje koláč připravit velmi rychle,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jakou polévku si uvaříte dnes, zítra, v neděli? Stačí zalistovat
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova