Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kerblíkouka z Krkonoš

Kerblík je rostlina vzhledem připomínající petržel a libeček. Je na vůni aromaticky sladký a voňavý. V tomto receptu jej použijeme jako hlavní dochucovadlo tradiční krkonošské polévky z jíšky, smetany a vývaru.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

18. 6. 2020 21:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 713 kJ / 409 kcal
Bílkoviny6,64 g
Tuky33,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy20,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda a opravdu v nářečí je to kerblíkouka. Vyzkoušela jsem zeleninový vývar, vodu, ale nejlepší chuť má polévka z hovězího vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, smetana,

TopRecepty.cz

Kerblíkouka z Krkonoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3mW