Quinoa a 3 nejčastější chyby při její přípravě: Neděláte je náhodou také?
Quinoa je oblíbenou přílohou pro její všestranné využití a především pro její přirozenou bezlepkovost. Pochutnat si na ní tak mohou i mnozí z alergiků a celiaků. Vyvarujte se chybám při její přípravě a pochutnejte si na ní s námi.
Quinoa je nenadýmavá a lehce stravitelná. Připravit ji lze nasladko v podobě oblíbených ranních kaší, ale také naslano jako přílohu či vložku do polévek. Jak ji dobře uvařit a předejít chybám? Poradíme vám, jak správně na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě quinoy
Připravte si quinou bez následujících chyb, abyste si ji mohli naplno vychutnat:
- Quinou nenamáčíte. To je jedna z nejčastějších chyb. Namočte ji před vařením do studené vody po dobu 10 minut. Zbavíte ji tím hořkosti, která by vám zkazila chuť celého pokrmu.
- Nedodržujete poměr vody a quinoy. Pokud chcete docílit požadované konzistence a správného uvaření, dodržujte poměr 2 díly vody na 1 díl quinoy.
- Rozvařená quinoa není chuťově dobrá. Hotová quinoa lehce křupe mezi zuby, ale v žádném případě není tvrdá, pozor na to. Vařte ji po dobu 15 minut a občas ji promíchejte, aby se nepřichytla ke dnu hrnce. Nakonec ochutnejte.
Quinoa má zcela neutrální chuť. Pokud ji chcete ochutit, povařte ji v silném vývaru, případně s bylinkami. Tuto pseudoobilovinu můžete zakoupit v černé, bílé a červené barvě. Vyzkoušejte quinou s vůní Itálie, jejíž přípravou vás provede videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře