Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Kuřecí maso pochází z mláďat kura domácího. Pro své bílé maso, které je jemné a dobře stravitelné, přitom má neutrální chuť, z něj můžeme připravit nejen dětské nebo dietní pokrmy, ale také pikantní minutky.
Smažené kuřecí řízky z prsou a ze stehen určitému počtu lidí nechutnají pro svou nevýraznou chuť masa nebo naopak pro výrazné aroma drůbeže. Poradíme vám, jak plátky masa těsně před obalováním upravit, aby byly chutné a voňavé.
Jak zvýraznit chuť kuřecího řízku
Maso nakrájíme na plátky, případně vykostíme:
- Plátky posypeme nebo je obalíme v grilovacím koření, které nahradí i sůl, česnek, bylinky nebo papriku. Necháme chvíli odležet.
- Maso obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku. Před podáváním zdobíme plátkem citrónu pro osvěžení chuti.
Pokud na přípravu řízků nespěcháme a vyhýbáme se tuku, můžeme vyzkoušet jejich naložení do pikantní marinády a upečení v troubě:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní: Na domácí grilovací směs můžete využít koření, které máte běžně doma. Maso tak bude přesně podle vaší chuti
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře