Chyby při mražení jahod: Vyvarujte se jich a uchovejte jahodám chuť i aroma
Chuť čerstvých jahod si můžeme užívat ihned po sběru, ale také v nejrůznějších dobrotách. Také je dobré část jahod zamrazit na zimu. Podstatné je vyhnout se základním chybám při jejich přípravě do mrazáku.
Také milujete tu výhodu mražení? Stačí pak pouze otevřít mrazák a můžeme připravit nejrůznější pokrmy ze sezónního ovoce i v zimě. Jahody se rozhodně vyplatí zamrazit - chutnají s jogurtem či šlehačkou a také jahodová bublanina potěší každého strávníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při mražení jahod
S našimi tipy předejdete mraženým jahodám bez chuti i zmrzlé hroudě ovoce:
- Mražení unavených jahod. Ovoce je potřeba uložit do mrazáku co nejčerstvější. Změklé přezrálé plody nebudou tak chutné, jako ty zamražené v čerstvém stavu.
- Omytí je nezbytné, abyste zmražené jahody mohli rovnou z mrazáku použít do vámi připravovaných pokrmů. Stopky s lístky odstraňte až po umytí a osušení, aby se voda nedostala do plodů a tím je neznehodnotila.
- Slepenému ovoci v jednu hroudu předejdete snadno. Omyté a osušené jahody stačí rozprostřít na tácek a takto vložit asi na 2 hodiny do mrazáku. Jahody pak už jen sesypte do sáčku a odebírejte vždy takové množství, jaké potřebujete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
Komentáře