Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

janaka Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 13 názorů

57

Suroviny

na těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
1/2 dcl oleje
1 dcl vody
200 g polohrubé mouky
1/2 prášek do pečiva
na krém:
1/2 kg jahod (mražené necháme polevit)
1 vanilkový pudink
1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo zakys. smetany, husté)
cukr moučka (dle chuti)
na ozdobení:
čerstvé jahody
dortové želé v prášku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.

  2. Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.

  3. Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku hustý puding.

  4. Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding( uvařené jahody s pudinkem, pokud by Vám vadila zrníčka nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko -já nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh.

  5. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké. Ale pozor, nezvěte si k ochutnávání celou rodinu, je to tak dobré, že Vám nic nezbude.

  6. Krém naneseme na piškot a takto může být hotovo, nebo ještě nahoru dáme jahody nakrájené na plátky a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na sáčku.

  7. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.

Poznámka

Určitě vyzkoušejte, je to fakt výborné

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

  • Martina29 Martina29

    Výborné a rychlé :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Řezy byly výborné :yes: Do těsta jsem místo vody přidala mléko. Pudink jsem klasicky uvařila z 350ml mléka a zamíchala do něho rozmixované čerstvé jahody. Přidávám foto :-K

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Dobrý den, chtěla bych řezy vyzkoušet, ale není mi jasné, jestli se do pudinku nepřidává nějaké mléko. Opravdu se jen pudink rozmíchá s rozmačkanými jahodami a uvaří? Děkuji za odpověď.;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Vynikající - na ozdobu nahoru jsem použila šlehačku v prášku :yes: :-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Taky mám ještě v mrazáku zbytky jahod, tak bych to mohla vyzkoušet:-D

    Odpovědět

  • janaka janaka(autorka receptu)

    Taky dělám, když potřebuji uvolnit místo v mrazáku nové úrodě:-)) Díky za fotky:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Přidala jsem 2 fotky. Polévám řezy po vychlazení (na chvilku v mrazáku) čokoládovou polevou. Dělám většinou v zimě, nebo na jaře při likvidování zásob v mrazáku.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ano, bod je na místě, já je dělám a přidám fotku.:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    ursulajdo, díky, tak už tomu rozumím!:-) To víš, jsem člověk mdlého rozumu pod dohledem statného ošetřovatele:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • janaka janaka(autorka receptu)

    Jahody umixujeme, smícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku uvaříme puding. Omlouvám se, napíšu to nějak srozumitelněji;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Trošku nerozumím. Jahody utřeme s pudinkem a uvaříme hustý pudink?:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty z jahod jahodové řezy moučníky z jahod jahody recepty pečeme z jahod recepty jahody řezy z jahod moucnik z jahod jahodové řezy s tvarohem jahodový krém z čerstvých jahod jahody recept jahodový řez recept z jahod jahodový krém se zmražených jahod co z jahod jahodové recepty jahodové moučníky řezy s jahody recepty s jahod moučníky z meruněk a jahod

Zapomněl/a jsem heslo