Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

S jahodovým moučníkem se trefíte do chuti snad úplně každému. Hodí se jak k pohoštění návštěvy, tak na rodinnou oslavu. Lahodné řezy s pudinkový krémem a čerstvým ovocem osloví i ty největší kritiky.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměru 30x20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 455 kJ /
2 499 kcal
Bílkoviny58,39 g
Tuky84,68 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 469 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy367,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto. Krok 2: Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 20-30 minut. Krok 3: Připravíme krém. Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a v kastrůlku uvaříme hustý puding. Odstavíme a necháme za občasného promíchání vychladnout. Krok 4: Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (pokud by nám vadila zrníčka nebo kousíčky, můžeme propasírovat) a opatrně zašleháme tvaroh. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Krok 5: Osladíme dle chuti. Krok 6: Krém naneseme na piškot. Vršek můžeme ještě ozdobit nakrájenými plátky jahod a zalít želatinou připravenou dle návodu. Krok 7: Řezy vložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc vychladit.

TIP: Rady a tipy pro jahodové dorty

Zveřejněno 5. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZR9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZR9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-) takové těsto často používám a krémy s tvarohem jsou skvělé , recept se mi líbí :yes::-K

pohoda.b@post.cz: Klidně i bábovku - je to klasika, olejové piškovtové těsto, hodí se na leccos. :yes:

Buchetka z tohoto receptu je opravdu fantastická!!!:yes:šlehala jsem jí delší dobu v mixeru a po upečení jsem si sladkou nádivku udělala dle svého(meruňky +tvarot tučný+šlehačku) z tohoto těsta budu dělat i dorty. Manžel si to nemohl vynachválit:yes:díky.

pohoda.b@post.cz: rozmixovane jahody je hodne tekuté složky, míchat a nepřipáli se to...

Také nechápu,jahody uvařit s práškem, nepřipálí se to???????

Výborné a rychlé :-p:yes:

Řezy byly výborné :yes: Do těsta jsem místo vody přidala mléko. Pudink jsem klasicky uvařila z 350ml mléka a zamíchala do něho rozmixované čerstvé jahody. Přidávám foto :-K

Dobrý den, chtěla bych řezy vyzkoušet, ale není mi jasné, jestli se do pudinku nepřidává nějaké mléko. Opravdu se jen pudink rozmíchá s rozmačkanými jahodami a uvaří? Děkuji za odpověď.;-)

Vynikající - na ozdobu nahoru jsem použila šlehačku v prášku :yes: :-p

Taky mám ještě v mrazáku zbytky jahod, tak bych to mohla vyzkoušet:-D

Taky dělám, když potřebuji uvolnit místo v mrazáku nové úrodě:-)) Díky za fotky:yes:

Přidala jsem 2 fotky. Polévám řezy po vychlazení (na chvilku v mrazáku) čokoládovou polevou. Dělám většinou v zimě, nebo na jaře při likvidování zásob v mrazáku.

Ano, bod je na místě, já je dělám a přidám fotku.:-))

ursulajdo, díky, tak už tomu rozumím!:-) To víš, jsem člověk mdlého rozumu pod dohledem statného ošetřovatele:-D:-)):yes:

Tématické fráze:
recepty z jahod, jahodové řezy, jahody recepty, moučníky z jahod, pečeme z jahod, řezy z jahod, recepty jahody, moucnik z jahod, co z jahod, jahodové řezy s tvarohem, jahodový krém z čerstvých jahod, recept z jahod, jahodový krém se zmražených jahod, jahody recept, jahodový řez, jahodové recepty, jahodové moučníky, řezy s jahody, recepty s jahod, krém z mražených jahod

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, jahody, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, jahody čerstvé, želé dortové

Přidat fotografie receptu