Připravte si předkrm a moc se nestresujte! 6 tipů, díky kterým zvládnete pohostit celou velkou rodinu
4. 10. 2020 Tipy a triky
Pozvali jste celou rodinu na oběd, nebo bandu kamarádů na večerní grilování? Uvařit pro větší množství lidí není nic snadného! S našimi tipy to však zvládnete na jedničku.
1. Dokonalé stolování
Tabuli prostřete s dostatečným časovým předstihem. Ujistěte se, že každý z hostů má nejen dostatek místa pro pohodlné sezení, ale i všechno potřebné nádobí a příbory. Nikdy nic nezkazíte čistě bílým ubrusem a jednoduchým bílým nádobím. Svěžest a barvy na stůl jednoduše vnesete živými květinami. Také vytvořte zasedací pořádek, přičemž vedle sebe posaďte blízké osoby – hostům tak velmi usnadníte rozhodování a nebude docházet k žádným nechtěným přesunům.
2. Hotový předkrm
Pro hosty si připravte jednoduchý a předem hotový předkrm. Ideální jsou nejrůznější chlebíčky a jednohubky, zabodujete také s čerstvými bagetkami a domácí paštikou či bylinkovým máslem. Nejen, že tak hosty skvěle navnadíte na hlavní chod, ale také získáte pár minutek navíc – a ty se vždy hodí. Žádný z hostů si tak ani nepovšimne, že máte v kuchyni nějaké zdržení. To samé platí i pro nápoje, které by hosté měli mít k dispozici od svého příchodu.
Mohlo by vás zajímat
3. Dekorativní ovoce a zelenina
Stejnou službu Vám prokáže také ovoce a zelenina, kterou mohou hosté během čekání na jídlo ochutnávat. Dejte si záležet na servírování – tác s nakrájeným ovocem nebo mísu zeleninového salátu totiž můžete velmi snadno povýšit i na hlavní dekoraci celého stolu.
4. Vybavte se sodovkou
Hledáte vhodný nápoj, který osvěží Vaše hosty? Vsaďte na sodovku, která je na rozdíl od slazených limonád velmi univerzální. Výborná je sama o sobě; skvěle se však hodí také k přípravě ovocných šťáv, vinných střiků nebo alkoholických koktejlů.
Mohlo by vás zajímat
5. Užívejte si
Pamatujte, že společné stolování představuje hlavně čas, který trávíte s milovanými lidmi. Proto si roli hostitele užívejte a nenechte si náladu zkazit drobnými nedokonalostmi nebo časovým presem. Vaši hosté jistě rádi uvítají milého hostitele a nějaké ty chyby určitě rádi prominou.
6. Ranní ptáče
Událost začněte chystat s větší časovou rezervou. Přípravy si tak užijete a nebudete ve stresu. Zvládnout pohostit více lidí vyžaduje schopnost plánování a organizace. Vše, co jde, si proto připravte předem a před hosty už jen laďte detaily.
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Nečekaně účinná jogurtová dieta: Vyzkoušejte jednoduché menu postavené na skvělé mléčné pochoutce
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
5. 2. 2016 12:18