Den lepší snídaně
Národní den
Den lepší snídaně (Better Breakfast Day) najdeme v kalendáři každoročně 26. září. Slaví se sice v USA, ale proč si nedopřát výbornou snídani i v našich končinách? Dopřejte si k dobrému ránu zdravou snídani. Hlavně se však nedouštějte velkého zlozvyku, kterým je vynechání snídaně!
Snídaně je základ dne, to je stará známá pravda. Bez ní snad ani úspěšný den zahájit nejde. Snídaně je skutečně nejdůležitějším jídlem dne, a pokud si hlídáte, co jíte, můžu utužit vaše zdraví. Na našem webu najdete spoustu tipů k přípravě jak sladké, tak slané varianty tohoto prvního jídla dne. Dnešní doba je značně uspěchá a hodně lidí se kvůli tomu o snídani ochuzuje. Odbyde se kávou v plastovém kelímku a pečivem, které si koupí cestou do práce. Stačí se inspirovat a hned můžete začít den lépe!
Mohlo by vás zajímat
Snídaně naslano, nebo nasladko
Sladká snídaně rychle dodá energii díky cukru, s tím ale s mírou. Vyzkoušejte ovocný salát nebo ovoce s vločkami nebo müsli a jogurtem nebo cottage sýrem. O víkendu si můžete dopřát něco slavnostnějšího, třeba palačinky z tvarohu a pudinku. Snídaně naslano, jako třeba vejce s fazolemi a klobáskou, potěší jedlíky, ale třeba i ty, kteří byli večer předtím na pivu. Nebo stačí zajít do pekařství pro čerstvý chléb a namazat ho domácí pomazánkou. Fanoušci zdravé snídaně mohou vyzkoušet raw ovesnou kaši.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den lepší snídaně?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Pomazánky jsou vděčné jídlo. Existuje jich nepřeberné množství. Přesvědčte se sami
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky