Louhované kaštánky s tang zhongem
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem budou luxusní kousky pečiva s křupavou nahořklou kůrkou a vláčným středem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,68 g |
Tuky | 68,31 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 20,27 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 405,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cathleen ma naučila používať tangzhong. Ona ho viac menej používa pri sladkom pečení, ja experimentujem so slaným pečivom. Tangzhong spôsobí, že pečivo aj na druhý deň je mäkké a vláčne. Soľ na povrchu síce navlhne, ale na chuti mu to neuberie.https://www.toprecepty.cz/recept/48442-tangzhong/
Od Cathleen mám naučené lúhovanie, aj tvarovanie kaštánkov. Obmenila som tento jej recept pridaním tangzhongu.https://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-k...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2016 18:30
mysulka,Jana Remkova -dík.
20. 11. 2016 17:12
Krásné
18. 11. 2016 21:35
18. 11. 2016 18:30
Ďakujem vám, ale chvála patrí určite vo veľkej miere Cathleen, lúhovanie aj ako majú kaštánky vyzerať mám od nej...https://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-k...
18. 11. 2016 18:18
Magdalenko, moc povedené kaštánky
18. 11. 2016 16:41
17. 11. 2016 20:25
17. 11. 2016 18:57
magdalenka: moc se mi líbí
17. 11. 2016 18:52
Krásné kaštánky
17. 11. 2016 18:32
Ďakujem, teší ma, že sa vám kaštánky páčia...
17. 11. 2016 18:10
Krása..
17. 11. 2016 18:03
17. 11. 2016 17:01
Krása
17. 11. 2016 16:43
Moc pěkné je máš, taky mne láká víc slané než sladké
17. 11. 2016 15:56
Jůůů, díky za nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 12 sekundami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 22 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 27 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 37 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 47 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 55 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 59 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlá soda: Máme pro vás rady a tipy na její využití při vaření i při úklidu
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost
Louhované pečivo: Rady a tipy pro přípravu slaných preclíků a jiných tvarů
Další recepty
Tématické fráze: tang zhong louhovany kaštanek louhovaná bulka tangzhong
Suroviny: voda, mouka hladká, mouka hladká, droždí, voda, cukr, sůl, sádlo, vejce, sůl, voda, soda jedlá
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
16 názorů