Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Hrachová kaše s cibulkou

Kdekdo by mohl říct, že hrachová kaše není žádná věda. Ano, není. Ale většině z nás nechutná, protože si ji pamatujeme jako nevzhlednou hmotu, kterou nám servírovali v jídelně. Dejte jí novou šanci a připravte si lahodnou kaši doma. Má jemnou lahodnou chuť, barvu i správnou konzistenci.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min Bez doby namáčení hrachu.

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, Bez doby namáčení hrachu.)

12. 3. 2008 17:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 436 kJ / 1 777 kcal
Bílkoviny120,98 g
Tuky7,17 g
Vláknina64,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy276,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s kyselým zelím nebo okurkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Horyna77 Horyna77

26. 5. 2022 13:41

Vynikající a naprosto jednoduchý recept, bez zbytečných ingrediencí. Velmi rychlý a jednoduchý oběd :yes:

Walderoon Walderoon

6. 12. 2021 19:03

Jednoduché a dobré, já jen přidal smetanu..

RobertM

11. 3. 2021 22:13

Tomáš : Luštěniny mi způsobují zácpu.

Danda78

12. 1. 2021 11:27

Právě jsem jí dodělal a supr. Jen ještě doporučuji scezenou vodu nevylívat, je z ní perfektní základ na polévku, samozřejmě hrachovou.:-)

saryk

21. 12. 2020 21:12

Pepr to zabil :-( a to jsem ho dala stipku. Stipe me huba po te kasi. Skoda no. Toto jidlo urcite nepeprit.

Jaromir1

20. 5. 2020 10:45

Výborná hrachová kaše. ????

alus.s

29. 12. 2019 11:08

Výborný recept :yes: zelený půlený hrách jsem nechala máčet přes noc. Po uvaření a ochucení jsem přidala dle rady trochu mléka. Skvělá kaše, doporučuji :-K :yes:

robert petráš

19. 3. 2017 07:54

miluju hrachovku a už dlúho sem ju nedělal a tak sem pro jistotu mrkl na internet. Toto je ten pravý recept. Jednoduchý a bez zbytečných surovin, které chuť kaše enom kazí. Výborné

BronislavaP BronislavaP

7. 1. 2016 16:30

Nedochází mi, proč bych dávala bujon do hrachové kaše.Má přece chutnat jako hrách, což i bez bujonu dělá...Dnes jsem kaši vařila k obědu s okurkou a zkoušeli jsme i se zelím. Není to špatné,ale zůstaneme raději jen u té okurky...;-)

Luca

24. 7. 2015 10:56

Dobrá kašě, klasika bez zbytečné haldy koření apd. jak je v receptech na jiných stránkách. Po uvaření a ochucení stačí ruční metličkou trochu ušlehat a je hotovo:-p klobásek, vajíčko a cibulku nakonec a jde se baštit.

Jarouš

19. 11. 2013 15:23

lenča: Slovo firma se zkracuje prvním a posledním písmenem,případně dvouhláskou, bez tečky. Takže se kupuje od fy té a té. nikoliv od fi. té a té.

rebeka rebeka

18. 10. 2013 14:20

po x letech jsem dnes dělala na přání své dcery a moc jsme si pochutnaly;-) posílám bod a foto:-)

petram petram

28. 7. 2013 19:34

Hrachovou kaši jsem jako malá vůbec nejedla. Nedávno jsem ji znovu "objevila" a od té doby bych ji mohla mít každý týden.:-8 Posílám fotky a bodík. :yes:

Tomáš

16. 7. 2013 16:29

karel4328: Luštěniny mají sklon k nadýmání, protože je lidé neumí připravit.. správně se musí nechat namočit na několik hodin, i klidně celý den, ale ze všeho nejlépe až do počátku prvních klíčků.. to se v nitru naprosto změní chemické složení a v této fázi mají nejvíce minerálů, vitamínů a především velice prospěšné vlákniny kterou naše trávicí ústrojí potřebuje! Ideálně jíst luštěniny třikrát do týdne.

Mentor

8. 6. 2013 10:22

Nechápu ten povyk okolo glutamátu. Vždyť je součástí všech vyšších organizmů, lidské tělo si ho v potřebné míře vyrábí, protože je nezbytnou součástí proteinů. Případný přebytek bez problémů vyloučí. Čínská kuchyně ho používá asi tři tisíce let. Proč jsou některé houby chuťově výrazné? Protože ho obsahují hodně. Proč Američanům za války víc chutnnaly ukořistěné japonské masové konzervy než jejich vlastní? Protože v nich byl glutamát. Následně se jeho užívání rozšířilo po celém západním světě.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recept na hrachovou kaši recept na hrachovou kasi recept na hrachovou kaši jak uvařit hrachovou kaši hracová kaše video recept na hrachovou kaši hrachovakase recepty na hrachovou kaši hrachov kae hrachvá kaše recepty-hrachová kaše hrahova kaše hrachová kaše-recept hrachová kaš hrachové pyré hrachová kaše zelený hrách chrachova kaše recepty z hrachu hrchová kaše jak udělat hrachovou kaši

Suroviny: hrách, sůl, pepř, majoránka, cibule, sádlo, česnek

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s cibulkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mM