Hrachová kaše s cibulkou

lenka-m Kuchařka:

Luštěniny 46 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

50 dkg loupaného hrachu
sůl
pepř
majoránka
1 cibule
sádlo
česnek
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Přebraný hrách opláchneme několikrát vlažnou vodou a pak zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny namáčet. Když hrách nabobtná, uvaříme ho v téže vodě na mírném ohni doměkka. Po uvaření přecedíme a rozmixujeme.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku utřený česnek. Kaši promícháme. Pokud by se zdála moc hustá, můžeme naředit vývarem z hrachu nebo vodou. Cibuli osmažíme na sádle a kaši jí omastíme.

Poznámka

Podáváme s kyselím zelím nebo okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Hrachová kaše s cibulkou

  • BronislavaP BronislavaP

    Nedochází mi, proč bych dávala bujon do hrachové kaše.Má přece chutnat jako hrách, což i bez bujonu dělá...Dnes jsem kaši vařila k obědu s okurkou a zkoušeli jsme i se zelím. Není to špatné,ale zůstaneme raději jen u té okurky...;-)

    Odpovědět

  • Luca Luca(neregistrovaná)

    Dobrá kašě, klasika bez zbytečné haldy koření apd. jak je v receptech na jiných stránkách. Po uvaření a ochucení stačí ruční metličkou trochu ušlehat a je hotovo:-p klobásek, vajíčko a cibulku nakonec a jde se baštit.

    Odpovědět

  • Jarouš Jarouš(neregistrovaný)

    lenča: Slovo firma se zkracuje prvním a posledním písmenem,případně dvouhláskou, bez tečky. Takže se kupuje od fy té a té. nikoliv od fi. té a té.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    po x letech jsem dnes dělala na přání své dcery a moc jsme si pochutnaly;-) posílám bod a foto:-)

    Odpovědět

  • petram petram

    Hrachovou kaši jsem jako malá vůbec nejedla. Nedávno jsem ji znovu "objevila" a od té doby bych ji mohla mít každý týden.:-8 Posílám fotky a bodík. :yes:

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš (neregistrovaný)

    karel4328: Luštěniny mají sklon k nadýmání, protože je lidé neumí připravit.. správně se musí nechat namočit na několik hodin, i klidně celý den, ale ze všeho nejlépe až do počátku prvních klíčků.. to se v nitru naprosto změní chemické složení a v této fázi mají nejvíce minerálů, vitamínů a především velice prospěšné vlákniny kterou naše trávicí ústrojí potřebuje! Ideálně jíst luštěniny třikrát do týdne.

    Odpovědět

  • Mentor Mentor(neregistrovaný)

    Nechápu ten povyk okolo glutamátu. Vždyť je součástí všech vyšších organizmů, lidské tělo si ho v potřebné míře vyrábí, protože je nezbytnou součástí proteinů. Případný přebytek bez problémů vyloučí. Čínská kuchyně ho používá asi tři tisíce let. Proč jsou některé houby chuťově výrazné? Protože ho obsahují hodně. Proč Američanům za války víc chutnnaly ukořistěné japonské masové konzervy než jejich vlastní? Protože v nich byl glutamát. Následně se jeho užívání rozšířilo po celém západním světě.

    Odpovědět

  • mouris mouris(neregistrovaný)

    vynikajíci kaše.dnes jsem ji vařil k obědu...děkuji za recept.

    Odpovědět

  • 99 99 (neregistrovaný)

  • Tanule19 Tanule19

    Dnes jsem vařila,skvělá,děkuji za receptík:yes::-pDělala jsem hrachovku poprvé,takže mi tohle hodně pomohlo:-)

    Odpovědět

  • alfinka alfinka

    tak jsem vyzkoušela bez majoránky a přidat mléko dle rady.. a opravdu vynikajíci :-*

    Odpovědět

  • esorge esorge(neregistrovaný)

    vašek:Tak to dělej ze žlutého hrachu a nebudeš zelenat ;-)

    Odpovědět

  • renuu renuu(neregistrovaný)

    výborná :) vřele doporučuji :)) děkuji za úžasný recept:-)

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    jdu ji ted dělat tak doufám že nepoletí oknem:-)těším se na ní:-))rybizek.v@seznam.cz

    Odpovědět

  • Prdilka Prdilka(neregistrovaná)

    Nejvíc se těším až budu prdět :D:D miluju hrachovku:-))

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo