Špachtličkové vepřové kostky
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která nejlépe chutná s malými bramboráčky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 330 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,56 g |
Tuky | 32,93 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 86,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto způsobem dělám hovězí špalek obalený dostatečném množství směsi sůl, pepř, půl na půl přes noc. Špalek pustí i vodu a pobere tu zázračnou chuť. Potom špalek peču tři hodiny zalitý k celému ponoření. Další konečná úprava dtto viz výše. Jedná se o velice žádanou pikantérii hladových krků v rodině. Odpověď proč?!? Tak ta je prostá. Pepř a sůl ve své kombinaci pronikne do masa a po tepelné úpravě na koření a kečupu získá obzvláště výraznou chuť až skrz. Potom naředěný výpek, či omáčka se hodí vskutku ke všemu. Ověřené máme: knedlíky, rýži, noky, americký brambor, brambor vařený, ale ovšem bezkonkurenční jsou bramboráčky, klidně mražené od "Trikatella".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2023 20:11
Ciao drazí, pepř sůl půl půl je vskutku velmi intenzivní pamatujte na plochu takto naloženého masa čím menší kousky tím je kratší doba to v této směsi nechat špalek hovězího takto obalený je s chutí po upečení opravdu velmi intezivní a omáčkový výpek je nutné naředit ten se potom stává se tak při dodržení návodu opravdu nezapomenutelným gastronomickým zážitkem pokud nehodláte použít hovězí tak je možné použít šál kotlet tedy vepřovou pečínku dejte si záležet a napište jak se zadařilo dobře si uvařit a následně se najíst jsou vsklutku skoro až vesmírné zážitky ku smyslu našeho počínání u plotny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 12 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 36 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, kečup sladký, koření, mrkev
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
1 názor