Fit makovec
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku dodává i jeho poleva z jogurtu, medu a citronové šťávy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
na plech 25x25 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,69 g |
Tuky | 94,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 810 mg |
Sodík | 889 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 164,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to zdravější verze moučníku. Vláčnost udělají jablíčka, koláč není suchý i manžel si pochutnat a to je co říct.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2024 09:28
24. 1. 2024 19:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 14 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 33 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 56 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Suroviny: jablko, jogurt, vejce, mák mletý, mouka ovesná, sůl, soda jedlá, kypřící prášek, kůra citronová, med, jogurt bílý, šťáva citronová, med
Fit makovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yR4v
2 názory