Bujabéza
Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno skvěle doladí celou chuťovou kompozici.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,71 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 34,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější. Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře. Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2024 14:59
25. 9. 2019 12:25
No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že
25. 9. 2019 12:20
25. 9. 2019 12:06
4. 12. 2017 11:36
19. 9. 2009 16:11
18. 9. 2009 23:11
18. 9. 2009 22:40
18. 9. 2009 22:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 47 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 59 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Oblíbené provensálské koření si můžeme připravit i sami. Poradíme, co je jeho součástí a jak si poradit se sušením
Butikové dorty v běžné cukrárně nekoupíte: Jsou precizní, luxusní a neobvyklé
Další recepty
Tématické fráze: polévka bujabéza rybí polévka bujabéza bujavéza bujabesa bujanéza buabeza rybí bujabéza boujabeza bujabéza polévka buabesa bajabeza bulabeza bujabese bujabeza rybí polévka bujabáza recept rybi polévka bujabéza bujabeze recept polevka polévka bujabéza foto bulabesa bujabeza polévka recept
Suroviny: filet rybí, cibule šalotka, česnek, rajče, pyré rajčatové, pórek, víno bílé suché, vývar rybí, olej olivový, šťáva citronová, bobkový list, tymián, rozmarýn, šalvěj, pepř mletý, sůl
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
9 názorů