Co s připálenou cibulkou? Jen správně osmažená je výborným základem omáček a gulášů
Pod dušené pokrmy, ať už masové nebo zeleninové, často připravujeme jako základ smaženou nakrájenou cibuli. Díky tomu mají omáčky a guláše tu správnou chuť a jedinečnou vůni.
Na přípravě smažené cibule si dáme záležet. Hotová je velmi rychle, proto od ní neodcházíme a raději mícháme a hlídáme. Stačí na chvíli nedávat pozor a cibule se může začít připalovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s připálenou cibulí
Určitě nás to zamrzí, přesto bývá lepší nepovedený základ rovnou vyhodit. Pokud je cibule tmavší jen trochu a po okrajích, stačí vyhodit jen těch několik tmavých kousků, ale pokud všechna cibule ztmavne, nebo dokonce zčerná, je nejlepší se jí rovnou zbavit. Dala by pokrmu nedobrou nahořklou chuť. Proto raději vyhoďte trochu spálené cibule, než abyste měli celé jídlo s pokaženou chutí.
Na závěr pro vás máme tip na výbornou gulášovou polévku. Uvařit ji můžete podle názorného videa. Správně připravený cibulový základ v receptu nesmí chybět.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Co s vejci po Velikonocích. Jak je zpracovat a na co je využít. Oblíbené recepty na pomazánky a saláty z vajíček
Komentáře