Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka? Odpovídáme na dotazy začátečníků
Tmavou pařížskou šlehačku všichni známe a většinou máme rádi. Vzniká povařením kakaa nebo čokolády v tekuté smetaně a následným vyšleháním zastudena. Častou otázkou bývá, jak dlouho vydrží.
Připravená tekutá (neušlehaná) pařížská šlehačka má trvanlivost stejnou jako smetana, ze které jsme ji vařili. Po uvaření a zchladnutí ji uzavřenou uložíme do chladničky. Šleháme dříve než smetaně vyprší trvanlivost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka
Bude stačit držet se těchto zásad:
- Pařížská šlehačka je hustší než bílá, drží lépe tvar.
- Zákusky nebo dorty s pařížskou šlehačkou skladujeme v chladnu, aby šlehačka nezkysla.
- Výrobky ozdobené pařížskou šlehačkou spotřebujeme během 2 dnů.
Tuto šlehačku výborně uplatníme třeba na jednoduchém zákusku Pařížské kostky podle následujícího videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře