Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Vyšlehat šlehačku není složité, ale jako každá činnost vyžaduje soustředění na práci a správný postup.
Na rozdíl od bílků, které se lépe šlehají vlažné nebo v pokojové teplotě, smetana ke šlehání (minimálně 33 % tuku) musí být dobře vychlazená. Vyjmeme ji z chladničky, vlijeme do vyšší nádoby. Do smetany můžeme předem rozmíchat moučkový cukr, vanilku nebo ztužovač šlehačky.
Jak na šlehačku?
Elektrickým nebo mechanickým šlehačem s metlami začneme šlehat nejdříve na mírné otáčky (vysoké otáčky hned zpočátku způsobí cákání smetany do okolí), po mírném zhoustnutí otáčky zvýšíme a šleháme téměř dotuha. Ke konci otáčky zase snížíme a došleháme. Jen dejte pozor, abyste šlehačku nepřešlehali, vyrobili byste máslo.
Šlehačka bez ztužovače dlouho nevydrží, je nutné ji spotřebovat brzy.
Komentáře