Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Vyšlehat šlehačku není složité, ale jako každá činnost vyžaduje soustředění na práci a správný postup.
Na rozdíl od bílků, které se lépe šlehají vlažné nebo v pokojové teplotě, smetana ke šlehání (minimálně 33 % tuku) musí být dobře vychlazená. Vyjmeme ji z chladničky, vlijeme do vyšší nádoby. Do smetany můžeme předem rozmíchat moučkový cukr, vanilku nebo ztužovač šlehačky.
Jak na šlehačku?
Elektrickým nebo mechanickým šlehačem s metlami začneme šlehat nejdříve na mírné otáčky (vysoké otáčky hned zpočátku způsobí cákání smetany do okolí), po mírném zhoustnutí otáčky zvýšíme a šleháme téměř dotuha. Ke konci otáčky zase snížíme a došleháme. Jen dejte pozor, abyste šlehačku nepřešlehali, vyrobili byste máslo.
Šlehačka bez ztužovače dlouho nevydrží, je nutné ji spotřebovat brzy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších dezertů do skleničky: Míša řezy skoro bez práce nebo likérový Bombardino pohár si zamilujete
Jahodové tiramisu: Nepečený italský dezert místo tradiční kávy ochutí jahody a jahodový sirup, vláčný je díky mascarpone se šlehačkou
Snadný nepečený jahodový dort: O dokonalý výsledek se postará dortové želé i želatina, která nesmí projít varem
Komentáře