Jak nechat vykapat tvaroh. Jednoduchá rada pro začátečníky
Někdy koupíme tvaroh, který je řidší, než potřebujeme. Jednoduchým postupem z něj necháme vykapat syrovátku a můžeme použít po libosti, do sladkých i slaných jídel. Často ho používáme na přípravu náplní do koláčů, na ovocné knedlíky nebo na pomazánky.
Na vykapání tvarohu, což uměly už naše babičky, použijeme čisté plátno (utěrka, velký kapesník, kus prostěradla, látkový ubrousek apod.) o rozměrech asi 30x30 cm. Plátno polijeme vroucí vodou, kvůli dezinfekci. Kromě toho budeme potřebovat cedník a nádobku na zachycení syrovátky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nechat okapat tvaroh
Postup je snadný:
- Do cedníku rozložíme plátno.
- Pod cedník dáme nádobku na syrovátku.
- Cedník na ni položíme nebo zavěsíme.
- Na plátno vyklopíme tvaroh.
- Vše vložíme do ledničky a necháme několik hodin (do rána) vykapat.
- Tvaroh využijeme do pomazánek nebo moučníků.
Syrovátka se hodí jako osvěžující nápoj nebo místo jiné tekutiny při pečení chleba, pečiva či moučníků.
Z domácí Lučiny můžeme připravit pomazánku. Jednou z možností vás provede názorný videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Nachystat tortillu tak, aby si strávník pochutnal, nevyžaduje mnoho zručnosti. Podle návodu to zvládnou i úplní začátečníci
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
Komentáře