Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila? Máme pro vás 3 jednoduché triky
Omáčky jsou skvostem české kuchyně a připravit je tak, aby byly lahodné, chce trpělivost a kuchařské zkušenosti. Co dělat v případě, že se nám srazí smetana, kterou jsme přidali do omáčky? Vyzkoušejte triky našich babiček.
Smetanu máme rozdělenou podle obsahu tuku, ovšem na zjemnění omáček využíváme vždy smetanu ke šlehaní, která má minimální obsah 30 % tuku, díky tomu je méně náchylná na sražení. Jaké jsou tipy na to, aby se nesrazila?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přidat smetanu do omáčky
Poradíme, jak postupovat při zjemnění omáčky smetanou, aby nevznikly nežádoucí sražené částečky:
- Před použitím vytáhneme smetanu z lednice a necháme ji chvíli při pokojové teplotě. Po přidání do horké omáčky nedojde k prudké změně teploty.
- Smetanu přiléváme až na samotném konci vaření, kdy ji pouze zahříváme, ale nevaříme.
- Dalším trikem je přidat do smetany trochu cukru, díky tomu se jakákoliv smetana v omáčce už nesrazí.
Připravte si podle videoreceptu báječnou tradiční svíčkovou na smetaně, kterou potěšíte každého strávníka. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 19 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Jak ochutit tradiční omáčky? Víte jaké koření použít, aby omáčky chutnaly báječně?
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Komentáře