Jak připravit kopřivový čaj. Dobře chutná z čerstvých i sušených kopřiv
Čaj z kopřivy má mnoho pozitivních vlivů na náš organismus. Používá se při zánětech močových cest, při menstruačních bolestech či na udržení správné hladiny cukru v krvi. Ale má řadu dalších přínosů pro naše tělo. Připravujeme ho z čerstvých i sušených kopřivových listů.
Příprava kopřivového čaje
Čaj připravíme ze sušených nebo z čerstvých kopřivových listů. Hrst listů zalijeme vařící vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat, poté slijeme. Při delším louhování by čaj zhořkl. Čaj si podle chuti dosladíme medem nebo dochutíme citrónem, a popíjíme ho teplý nebo vlažný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další nápoje z kopřivy
Pokud uvažujeme nad dalším využitím kopřivy do nápojů, pak můžeme zkusit zelený nápoj nebo kopřivový sirup. Příprava kopřivového sirupu je obdobná jako příprava známého bezového sirupu. Jak na to, nám názorně poradí následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Komentáře