Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Mnoho kuchařů a kuchařek se španělským ptáčkům vyhýbá, protože jim smotávání masa a náplně přijde příliš složité. Klasické španělské ptáčky sice můžete nahradit tak zvanými ptáky v rozletu, ty ale rozhodně neudělají tolik parády.
Smotat španělské ptáčky není nic složitého, chce to jen trochu cviku a vhodné pomůcky, které vám pomohou, aby smotek držel pohromadě při pečení i při servírování. Důležité je také dobře odhadnout šíři a míru naklepání plátků masa.
Mohlo by vás zajímat
Jak smotat španělské ptáčky
Všechny suroviny potřebné na španělské ptáčky si nejprve pokrájejte.
- Maso pokrájejte na plátky přes vlákno a plátky naklepejte do šíře.
- Plátky masa z jedné strany osolte, opepřete a potřete hořčicí.
- Na plátky naskládejte kyselé okurky (pokrájené na délku), vajíčka (pokrájená na měsíčky), párky (pokrájené na délku), slaninu (pokrájenou na úzké hranolky) a cibuli (nakrájenou na osminky) tak, jak vidíte ve videu.
- Plátek zaviňte a spojte párátkem nebo kovovou jehlou, můžete je i omotat nití.
- Svinuté ptáčky osolte a dejte péct.
Přejeme dobrou chuť všem milovníkům české klasiky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře