Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky

Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (25 min příprava + 55 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 13:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 736 kJ / 2 805 kcal
Bílkoviny202,89 g
Tuky213,29 g
Vláknina3,02 g
Cholesterol 953 mg
Sodík 2,34 g
Sůl5,42 g
Sacharidy16,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Petra

16. 8. 2015 16:06

Tak to je dobrá zpráva. Kupuju právě Knorr. Máme tak malou spotřebu, že dělat si nějakou do zásoby je úplně zbytečný.:-)

jarda Kadic

16. 8. 2015 15:14

Protože nevlastním krávu a máslo si tedy nestloukám,tak si nejsem jistý ani tou domácí jíškou.
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.:-D;-)

MajaV

16. 8. 2015 13:10

Petra: U instantní jíšky bych za problém viděla ten nekvalitní rostlinný tuk, co se dává i do sušenek, proto si jíšku radši dělám doma, hotovou skladuji v lednici.

Petra

16. 8. 2015 10:34

jarda Kadic: Proto jsem to slovo chemie dala do uvozovek ;-)

spagetka

16. 8. 2015 09:38

jarda Kadic::-D:-D:-D:-D:yes:

jarda Kadic

16. 8. 2015 09:23

Petra:;-) jasně,i voda je chemie - H2O:-)):-)):-))

Petra

15. 8. 2015 19:59

hosta: No právě, já instantní jíšku používám a vždycky je ve složení jenom mouka a tuk. Hodně lidí tvrdí, že je tam "chemie", tak by mě opravdu zajímalo, ve které jíšce konkrétně ty éčka jsou...

hosta

15. 8. 2015 15:25

Petra::-D ani nemohla - jde o mouku a rostlinný tuk, pouze tmavá má navíc karamel :-D

Petra

15. 8. 2015 13:53

Josef Kolín: Zkusím na zahušťování kukuřičnou mouku. Jen by mě zajímalo, která instantní jíška obsahuje éčka? Ještě jsem žádnou takovou neviděla...

Josef Kolín

15. 8. 2015 12:59

Ok, jen jsem nahradil instetní jíšku (s několika E-čky)obyčejnou kukuřičnou moukou- nemá lepek a nelepíse...:-)

nesy

6. 8. 2013 12:15

Bomba.:yes: Manzel ujidal i detem z talire. :-D Vynikajici, pravdu jako z hospody ci z restaurace. Jen sem na konci po vytazeni masa stavu rozmixovala a lehce zahustila solamylem.

H.

25. 5. 2013 19:53

Opik: je to jen tuk a mouka, akorát že bez chuti:)

Opik

27. 4. 2013 13:42

Vypadá to skvěle a jednoduše, taky vyzkouším. Jen k té instantní jíšce...viděli jste složení? Nic špatnýho tam totiž není. Je to jen tuk a mouka. Ne každá instantní věc je nutně nezdravá a zavrženíhodná

Jarmila

21. 9. 2012 09:42

Tak dneska budu ptáčky dělat a jsem moc zvědavá, jak to dopadne, protože je budu dělat poprvé:-/:-/:-/

Peeter

30. 12. 2011 12:12

Instantní jiška. :D Fuj! :D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept hovězí ptáčky hovezi spanelsky ptacek ptáčci recept hovězí ptáček hovězí ptáčci recept na hovězí ptáčky španělský ptáček hovězí recept španělský ptáček hovězí ptáček recepty ptáčci s hovězího recept na španělský ptáček hovězí ptacky recept španělské ptáčči španělští ptáčci hovězí ptáčci recepty recept ptacci španělský ptáček z hovězího recept spanelsky ptacek v troube

Suroviny: roštěná hovězí, hořčice plnotučná, špek, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, olej, jíška světlá instantní

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZG