Španělské ptáčky

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 28 názorů

59

Suroviny

800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec)
4 lžičky plnotučné hořčice
50 g špeku
2 nožičky párku
2 vejce
1 velká sterilovaná okurka
1 velká cibule
100 ml oleje
instantní jíška na zahuštění šťávy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.

  2. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.

  3. Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.

  4. Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.

Poznámka

Podáváne s rýží

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské ptáčky

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tak to je dobrá zpráva. Kupuju právě Knorr. Máme tak malou spotřebu, že dělat si nějakou do zásoby je úplně zbytečný.:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Protože nevlastním krávu a máslo si tedy nestloukám,tak si nejsem jistý ani tou domácí jíškou.
    A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.:-D;-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Petra: U instantní jíšky bych za problém viděla ten nekvalitní rostlinný tuk, co se dává i do sušenek, proto si jíšku radši dělám doma, hotovou skladuji v lednici.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    jarda Kadic: Proto jsem to slovo chemie dala do uvozovek ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jarda Kadic::-D:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Petra:;-) jasně,i voda je chemie - H2O:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    hosta: No právě, já instantní jíšku používám a vždycky je ve složení jenom mouka a tuk. Hodně lidí tvrdí, že je tam "chemie", tak by mě opravdu zajímalo, ve které jíšce konkrétně ty éčka jsou...

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Petra::-D ani nemohla - jde o mouku a rostlinný tuk, pouze tmavá má navíc karamel :-D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Josef Kolín: Zkusím na zahušťování kukuřičnou mouku. Jen by mě zajímalo, která instantní jíška obsahuje éčka? Ještě jsem žádnou takovou neviděla...

    Odpovědět

  • Josef Kolín Josef Kolín(neregistrovaný)

    Ok, jen jsem nahradil instetní jíšku (s několika E-čky)obyčejnou kukuřičnou moukou- nemá lepek a nelepíse...:-)

    Odpovědět

  • nesy nesy(neregistrovaný)

    Bomba.:yes: Manzel ujidal i detem z talire. :-D Vynikajici, pravdu jako z hospody ci z restaurace. Jen sem na konci po vytazeni masa stavu rozmixovala a lehce zahustila solamylem.

    Odpovědět

  • H. H.(neregistrovaný)

    Opik: je to jen tuk a mouka, akorát že bez chuti:)

    Odpovědět

  • Opik Opik(neregistrovaný)

    Vypadá to skvěle a jednoduše, taky vyzkouším. Jen k té instantní jíšce...viděli jste složení? Nic špatnýho tam totiž není. Je to jen tuk a mouka. Ne každá instantní věc je nutně nezdravá a zavrženíhodná

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Tak dneska budu ptáčky dělat a jsem moc zvědavá, jak to dopadne, protože je budu dělat poprvé:-/:-/:-/

    Odpovědět

  • Peeter Peeter(neregistrovaný)

    Instantní jiška. :D Fuj! :D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo