Jak uvařit náplň z dušených jablek? Báječně se hodí do šátečků i na kynuté koláče
Pokud máte bohatou úrodu jablek, možností jejího zpracování je celá řada. Můžete nasušit křížaly, vyrobit marmeládu a mošt, nebo také uvařit skvělou náplň pro tradiční koláče s drobenkou. Přebytky náplně snadno zamrazíte.
Jablka jsou pro naše zdraví velmi prospěšná, plná vitamínů, minerálů a také vlákniny. Toto ovoce nejčastěji používáme do moučníků nebo je sušíme na křížaly, ale není výjimkou, když je přidáme do základů pod dušené maso či zvěřinu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dusit jablka na náplň
Na tento recept potřebujeme 1,5 kg jablek, dále 1 skořicový cukr, trochu citronové kůry a také cukr či citronovou šťávu (podle kyselosti jablek).
- Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se skořicovým cukrem a citrónovou kůrou.
- Poté vložíme do hrnce, přilijeme malé množství vody a jablka lehce podusíme do změknutí.
- Náplň můžeme podle chuti přisladit cukrem nebo naopak okyselit citronovou šťávou. K dochucení je výborný také mletý hřebíček.
- Jakmile se odpaří přebytečná voda a jablka změknou, odstavíme a necháme vychladit.
Jablečná náplň má všestranné využití a dá se z ní vykouzlit mnoho báječných moučníků. Vyzkoušejte podle následujícího receptu těsto na kynuté koláče, ale místo máku použijte jablečnou náplň. A nezapomeňte napsat do komentářů, jak vám koláče chutnaly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
S jablky chutnají i pokrmy slané, nejen moučníky a dezerty. Podívejte se s námi na přehled slaných jídel s jablky
Jablko je koule plná prospěšných látek a vitaminů. Proč byste je měli jíst každý den?
Komentáře