Plody muchovníku vzhledem i chutí připomínají borůvky. Podobné je i využití, plody se hodí do moučníků a ke konzervaci
Plody muchovníku sklízíme v první polovině léta. Chutí a vzhledem připomínají borůvky nebo černý rybíz, zřejmě i díky tomu si získaly popularitu. Muchovník se na zahradách velmi snadno pěstuje a je úrodný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sklízet plody muchovníku
Plody sklízíme trháním (např. do menšího kyblíku), které je sice pracnější, ale na rozdíl od lesních borůvek u muchovníku můžeme alespoň pohodlně stát. Někdy se může hodit i žebřík, abychom dlouhé větve, které rostou vysoko vzhůru, nemuseli zbytečně ohýbat.
Jak zpracovat plody muchovníku
Muchovník patří mezi méně známé druhy drobného ovoce, které se snadno pěstují a na zahradě se vyplatí. Keře nejsou příliš náročné na prostor a působí dekorativně - ať už v době květu brzy na jaře, později při sklizni, i na podzim, když se barví listí.
O tom, jak připravit oblíbené koláče a bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Voňavá povidla z muchovníku: Jak na netradiční ovocnou pomazánku podle receptu bylinkářky
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Komentáře