Hovězí polévka s rajčaty
Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Energie | 2 430 kJ / 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,95 g |
Tuky | 40,70 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2019 20:54
Já dávám do každé polévky vyvařit rajče, máme to rádi a dávám i tu papriku jako Simča, poradila mě to kamarádka v práci, měla manžela ze Slovenska, ten ale dělal bájo polívky.
13. 6. 2019 12:27
Eja57:
13. 6. 2019 12:25
JanaDorazinova: Rajčata se restovala na jarní cibulce, slupkou dolů, takže z nich hned neodtekla šťáva a s cibulkou se zlatými okraji se chutě propojily, dále se už vůbec rajčata nevařila, zůstala v tom stavvu, jako opustila pánev. Od dětství miluji rajská, měla jsem ráda i rajskou polévku ve školní jídelně. Ovšem tam nám chutnalo všechno, neboť tam byly neuvěřitelně dobré kuchařky.
13. 6. 2019 12:08
janky3: Máš samozřejmě pravdu, my taky radši zeleninku na skus plnou chutí....ale tohle je nějaká naše domácí úchylka ...asi jsme slepice
13. 6. 2019 12:03
Eja57: Když se vaří 2 hodiny, společně s masem, opravdu se není oč se prát .A raději si pochutnám na čerstvé na zkus udělané zelenině, než kouscích bez chuti. Ale každý má jiné chutě. Navíc ne každý má sousedku se slepicemi stále při chuti. Takže i ta úplně ze všeho vydaná rozvařená zelenina, která tam byla zejména proto, aby ze sebe vydala chuť, jim na rozdíl ode mne opravdu chutná.
13. 6. 2019 10:08
janky3: jsi mne rozesmála - my s dcerou odjakživa jsme stály u cedníku a málem se popraly o tu zcezenou zeleninu...
13. 6. 2019 00:21
Eja57: Vyvařenou zeleninu dávám,sousedce pro slepice, protože veškerou chuť nechala v polévce, navíc je příliš měkká. Do polévky dávám obyčejně orestovanou zeleninu, pro návštěvu na másle, ale musí být na zkus. Rajčata jsem dělala zvlášť a také na zkus. Pak už jsem je nevařila.
12. 6. 2019 23:57
Lenunka: Samozřejmě je to na másle lepší, ale kvůli játrům a cukrovce musím používat spíše olivový olej. I když kousek máslíčka, kam patří, také přidám.
12. 6. 2019 23:36
Simona Skolakova: Měla jsem hovězí polévku a dvě rajčata, která by změkla. Tak mě napadlo, že je osmahnu na cibulce, ale pouze na zkus, a pak je šoupnu do polévky. S křupavými polévkovými perlami to byla bašta.
Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.
JanaDorazinova:
Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.
JanaDorazinova:
12. 6. 2019 22:36
Já dávám do vývaru rajče i paprikový lusk,ale pak vše scedím,jednou jsem byla s kamarádkou Slovenkou u ní ,v rodném městě a tam to tak dělali,byla to výborná polévka,měla úplně jinou chuť,tak od té doby to taky dělám,ale takto nééé,vše scedím a vývar zavařím buď nudlemi a nebo jak kdo chce,nočky atd.Takhle jsem to ještě nezkoušela
12. 6. 2019 16:36
Lenunka: jojo, to jsem brala nějak automaticky, že máslo...
Ta rajčata...trochu to posouvají k minestrone - zelenina, rajčata, "těstovinová" vložka...a tu já můžu v jakékoli verzi ( že jich je bambilion) a proto by mi toto chutnalo určitě
Ale v tomhle vedru je představa hrnce s vývarem na plotně
Ta rajčata...trochu to posouvají k minestrone - zelenina, rajčata, "těstovinová" vložka...a tu já můžu v jakékoli verzi ( že jich je bambilion) a proto by mi toto chutnalo určitě
Ale v tomhle vedru je představa hrnce s vývarem na plotně
12. 6. 2019 16:15
já bych jen nerestovala zeleninu na oleji, ale vždycky na másle, olej do polívky nevím nevím....
s těmi rajčaty jsem to ještě nezkoušela, tak nemohu posoudit
s těmi rajčaty jsem to ještě nezkoušela, tak nemohu posoudit
12. 6. 2019 15:57
Ono tedy jaksi není moc srozumitelné co kam....jestli chápu dobře, tak klasicky vývar, na pánvičce orestovat NEPOUŽITOU zeleninu, včetně těch rajčátek, přidat obsah pánve do vývaru, trochu masa, jako vložku ty perly....
Mi by to tedy určitě chutnalo
Mi by to tedy určitě chutnalo
12. 6. 2019 15:49
casino: možná to taky zkusím
12. 6. 2019 13:11
JanaDorazinova:
Jj, rajčata já tůůůze rád...
...když ale paní casinová podruhé, či potřetí je přidala do hovězího vývaru, tak jsem parafrázoval hlášku z filmu Slavnosti sněženek: Byla by to fantastická polífka, jen kdyby těch rajčat tu nebylo...
Jj, rajčata já tůůůze rád...
...když ale paní casinová podruhé, či potřetí je přidala do hovězího vývaru, tak jsem parafrázoval hlášku z filmu Slavnosti sněženek: Byla by to fantastická polífka, jen kdyby těch rajčat tu nebylo...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 46 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 3 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak vybrat hovězí přední maso? Záleží, na co jej chcete použít
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: rajčatová polévka hovězí polévka hovězí polévka s rajčaty polévka s rajcaty hovězí polévka s vývar s rajčetem příprava hovězí polévky hovězí vývar s rajčetem hovězí polévka s rajcaty
Suroviny: žebro hovězí, cibule, mrkev, kedlubna, celer, petrželka kořenová, pórek, rajče, cibulka jarní, olej olivový, pepř, koření nové koření, petrželka, tuk perla
Hovězí polévka s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/61DQ
16 názorů