Italská rajčatová polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 29 názorů

Italská rajčatová polévka
Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

4 lžíce oleje
Nyní v akci
4 cibule
Nyní v akci
2 stroužky česneku
1 kg rajčat
Nyní v akci
1 l vývaru
sůl
pepř
cukr
8 lístků bazalky
snítka tymiánu
1 dl smetany
5 dkg vařené rýže
hrstka strouhaného tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (mohou být oloupaná), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr.

  2. Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku.

  3. Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská rajčatová polévka

  • radek radek(neregistrovaný)

    pro richarda und pavlínu jednak italska polevka s rýží existuje druhak at koukam jak koukam nevidim v receptu ani kečup ani eidam ale tvrdý sýr chcete zřejmně jen nasírat lidi protože pokud sami vaříte vezmete recept a uvaříte popřípadě doděláte podle sebe tak nevím kdo je tu k pláči

    Odpovědět

  • Richard Richard(neregistrovaný)

    Bohužel italská kuchyně je výborná a zaplať pánbůh nepoužívá kečup,eidam,obyčejný olej a tučnou smetanu,ta je v italské kuchyni minimálně.Polévka může být výborna,ale ne italská.:-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    pavlina: Rajcatova polevka s ryzi v Italii existuje, pochopitelne s olivovym olejem, bez kecupu, eidamu a smetany a jmenuje se - Minestra di pomodori e riso.

    Odpovědět

  • Pavlina Pavlina(neregistrovaná)

    4 lžíce oleje,jakého? Už vidím jak tam lijete řepkový či slunečnicový, "strouČky" česneku taky neznám,znám jen stroužky a ta rýže,tak to už je opravdu k pláči. Chápu, že takovouhle českou verzi má někdo rád ale v tom případě do názvu nepatří slovo Italská. Taky chápu jak můj komentář bude nenáviděný,pokud do té polévky,jak čtu někdo ještě přidává kečup a zasype si to nastrouhaným eidamem,tak do tedy dobrou chuť!:-(

    Odpovědět

  • MICHAL MICHAL(neregistrovaný)

    Trefa do černého.

    Odpovědět

  • MICHAL MICHAL(neregistrovaný)

    Fakt trefa do černeho:yes:

    Odpovědět

  • stepa stepa(neregistrovaná)

    moc dobra :-K

    Odpovědět

  • stepa stepa(neregistrovaná)

    vařime určite bude dobra:-p

    Odpovědět

  • Vasik Vasik(neregistrovaný)

    :-((:-((:-((Priserne, to se neda jist :-(:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • barbora barbora(neregistrovaná)

    :-Dvýborná polévka :) :* škoda jen , že je jí málo :/ dala bych si ještě :D

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    miluju italskou kuchyni mam ji moc rada:-K

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    moc dobra :-)

    Odpovědět

  • Sayuri-hime Sayuri-hime

    Výborné zpestření oproti klasické rajské polévce a navíc velmi jednoduchá a extra chutná varianta :). Jen jsem si jí trošku vylepšila :). Ukládám do oblíbených a k tomu ještě přidávám bodík ;-).

    Odpovědět

  • Jarča Jarča(neregistrovaná)

    poprvé v životě jsem vyzkoušela rajčatovou polévku podle tohoto receptu,povedla se a je výborná.děkuji za recept:-K:yes:;-)

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    POLÉVKA JE MŇAMOZNÍÍÍ:-8:-)):yes::-p MOCINKY NÁM CHUTNALA:yes::yes::yes::yes: RYCHLÝ VÝBORNÝ RECEPTÍK:-):-):-):-):-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo