

Italská rajčatová polévka
Suroviny
- 4 lžíce oleje
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kg rajčat
- 1 l vývaru
- sůl
- pepř
- cukr
- 8 lístků bazalky
- snítka tymiánu
- 1 dl smetany
- 5 dkg vařené rýže
- hrstka strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (mohou být oloupaná), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr.
Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku.
Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Italská rajčatová polévka
-
pro richarda und pavlínu jednak italska polevka s rýží existuje druhak at koukam jak koukam nevidim v receptu ani kečup ani eidam ale tvrdý sýr chcete zřejmně jen nasírat lidi protože pokud sami vaříte vezmete recept a uvaříte popřípadě doděláte podle sebe tak nevím kdo je tu k pláči
-
Bohužel italská kuchyně je výborná a zaplať pánbůh nepoužívá kečup,eidam,obyčejný olej a tučnou smetanu,ta je v italské kuchyni minimálně.Polévka může být výborna,ale ne italská.
-
pavlina: Rajcatova polevka s ryzi v Italii existuje, pochopitelne s olivovym olejem, bez kecupu, eidamu a smetany a jmenuje se - Minestra di pomodori e riso.
-
4 lžíce oleje,jakého? Už vidím jak tam lijete řepkový či slunečnicový, "strouČky" česneku taky neznám,znám jen stroužky a ta rýže,tak to už je opravdu k pláči. Chápu, že takovouhle českou verzi má někdo rád ale v tom případě do názvu nepatří slovo Italská. Taky chápu jak můj komentář bude nenáviděný,pokud do té polévky,jak čtu někdo ještě přidává kečup a zasype si to nastrouhaným eidamem,tak do tedy dobrou chuť!
-
Trefa do černého.
-
Fakt trefa do černeho
-
moc dobra
-
vařime určite bude dobra
-
Priserne, to se neda jist
-
výborná polévka :) :* škoda jen , že je jí málo :/ dala bych si ještě :D
-
miluju italskou kuchyni mam ji moc rada
-
moc dobra
-
Výborné zpestření oproti klasické rajské polévce a navíc velmi jednoduchá a extra chutná varianta :). Jen jsem si jí trošku vylepšila :). Ukládám do oblíbených a k tomu ještě přidávám bodík
.
-
poprvé v životě jsem vyzkoušela rajčatovou polévku podle tohoto receptu,povedla se a je výborná.děkuji za recept
-
POLÉVKA JE MŇAMOZNÍÍÍ
MOCINKY NÁM CHUTNALA
RYCHLÝ VÝBORNÝ RECEPTÍK