

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Suroviny
- 0,5 kg hovězího předního masa
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- 1 menší kořenová petržel
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- vlasové nudle (jiné těstoviny)
- nať petržele
- na knedlíčky:
- 0,5 kg vepřová játra (hovězí)
- 2 stroužky česneku
- trochu majoránky
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- strouhanka
- nať petržele
Postup přípravy receptu
Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule).
Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.
Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.
Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám.
Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
-
Sandra: Poradím vám-používám vykrajovátko na kuličky na brambory-budete mít všechny kuličky stejné
-
dortu
-
vždy přidám tak 2-3 morkové kosti ( podle velikosti ) a kousek oháňky, mám to s tím radši, bez toho to není moc ono a dělám v normálním hrnci, a necham to vařit třeba 7-8 hodin přes noc ( probublávat samozdřejmě ) a to má pak grády, pořádnej silnej vývar, ne jak ty z papiňáku a když přidáte 2 omyté neoloupané stroužky česneku, které lehce nakřápnete nožem, tak jen třešnička na dotu
-
ano, nejlepší
-
prostě klasika. Co dodat...
Žádné vegety, podravky a podobné perverznosti...
-
super knedlíčky, před chvilkou dovařeny a jsou vynikající
-
Dneska sem poprvý vařila polívku a zkusila jsem tuhle ... a musím říct že paráda, povedla se a je moc dobrá
akorát ty knedlíčky jsem neměla tak krásně kulatý jako na obrázku
-
Na polévce doplněné "clelestýnskými nudlemi"http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...jsme si pochutnali
+Bodík a fotku přidávám
-
No jdu na to, akorát mám problém, nemám petrželovou nať.Tak snad to bude dobré i bez toho.
-
Vynikající je taky udělat knedlíčky z droždí,postup je stejný jako u játrových.Akorát kvasnice rozehřejem na másle a pokračujem...
-
Super, udělala jsem dvoje knedlíčky, ještě ty, které radí Bibinka v komentářích. Jsou taky perfektní, udělala jsem si jich zásobu do mrazáku, takže mám zamražené játrové, bylinkové a masové a jsem spokojená.
-
Klasika , která nikdy nezklame
, posílám 2.bodík
-
Milujeme tuto polévku.Dělám i z drůbežích jater,no prostě které jsou po ruce.Ada,většinou se dělají polévky na dva dny alespoň u nás ,tak já dělám 3-4 litry .Máme moc rádi polévky to je základ.
-
můžu se zeptat pro kolik je to přibližně osob?
-
mňam,jdu pro játru,super fotky pro hladové oči