Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

lenka-m Kuchařka:

Polévky 22 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

0,5 kg hovězího předního masa
1 větší mrkev
Nyní v akci
kousek celeru
1 menší kořenová petržel
sůl
pepř
1 cibule
vlasové nudle (jiné těstoviny)
nať petržele
Na knedlíčky:
0,5 kg vepřová játra (hovězí)
2 stroužky česneku
trochu majoránky
sůl
pepř
1 vejce
strouhanka
nať petržele
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule).

  2. Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.

  3. Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.

  4. Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.

  5. Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám.

  6. Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

  • Lula Lula

    dortu

    Odpovědět

  • Lula Lula

    vždy přidám tak 2-3 morkové kosti ( podle velikosti ) a kousek oháňky, mám to s tím radši, bez toho to není moc ono a dělám v normálním hrnci, a necham to vařit třeba 7-8 hodin přes noc ( probublávat samozdřejmě ) a to má pak grády, pořádnej silnej vývar, ne jak ty z papiňáku a když přidáte 2 omyté neoloupané stroužky česneku, které lehce nakřápnete nožem, tak jen třešnička na dotu:-))

    Odpovědět

  • Já

    ano, nejlepší:yes:

    Odpovědět

  • T. T.

    prostě klasika. Co dodat... :-) Žádné vegety, podravky a podobné perverznosti...

    Odpovědět

  • xxx xxx

    :-Ksuper knedlíčky, před chvilkou dovařeny a jsou vynikající:-K

    Odpovědět

  • Sandra Sandra

    Dneska sem poprvý vařila polívku a zkusila jsem tuhle ... a musím říct že paráda, povedla se a je moc dobrá ;-) akorát ty knedlíčky jsem neměla tak krásně kulatý jako na obrázku :-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Na polévce doplněné "clelestýnskými nudlemi"http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...jsme si pochutnali;-)+Bodík a fotku přidávám:-)

    Odpovědět

  • Lidka Lidka

    No jdu na to, akorát mám problém, nemám petrželovou nať.Tak snad to bude dobré i bez toho.

    Odpovědět

  • pavel373 pavel373

    Vynikající je taky udělat knedlíčky z droždí,postup je stejný jako u játrových.Akorát kvasnice rozehřejem na másle a pokračujem...:-p

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Super, udělala jsem dvoje knedlíčky, ještě ty, které radí Bibinka v komentářích. Jsou taky perfektní, udělala jsem si jich zásobu do mrazáku, takže mám zamražené játrové, bylinkové a masové a jsem spokojená. :yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Klasika , která nikdy nezklame:-p, posílám 2.bodík:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Milujeme tuto polévku.Dělám i z drůbežích jater,no prostě které jsou po ruce.Ada,většinou se dělají polévky na dva dny alespoň u nás ,tak já dělám 3-4 litry .Máme moc rádi polévky to je základ.:yes:

    Odpovědět

  • ada ada

    můžu se zeptat pro kolik je to přibližně osob?

    Odpovědět

  • henry henry

    mňam,jdu pro játru,super fotky pro hladové oči

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ó, děkuji, zdá se, že jsem objevila skryté vlohy...;-):-):-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo