Předkrm z marinovaného lososa
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v koření a kopru, kdy jej stačí jen průběžně otáčet. Výborně se k němu hodí i hořčicová omáčka.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 933 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 19,20 g |
Vláknina | 2,59 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 24,30 g |
Sůl | 60,71 g |
Sacharidy | 68,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můžeme před koncem marinování poklást vršek filetu červenou řepu a udělat tak ozdobný proužek, podávat se salátem a zastřeným vejcem. Lze použít i na sushi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2023 22:00
6. 10. 2023 21:43
6. 10. 2023 13:10
6. 10. 2023 12:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 2 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 3 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Suroviny: losos, cukr krupice, sůl, pepř celý, koriandr, kopr, smetana zakysaná, majonéza, hořčice dijonská, ocet jablečný, pečivo
Předkrm z marinovaného lososa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZxQ
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
mika59
Hodnocení receptu je 4,8 (17×)