Nakládání - vytvářejte zásoby mnoha chutí, vůní i barev
Svou úrodu nakládá a zavařuje snad každý zahradník a zahrádkář. A to ne jen proto, aby ji uchoval na horší časy. Nakládání má totiž velké množství různých variací, které nakládanou potravinu doplní bezpočtem zajímavých příchutí. Výrazná chuť bylinek, láků i některých alkoholových nálevů může vytvořit skutečně delikátní výsledek.
Nakládá se ve slaném, octovém, olejovém nebo alkoholovém nálevu. Nakládat můžete zeleninu, ovoce, houby i maso. Avšak ne pro každou potravinu se hodí každý ze čtyřech základních typů nálevu, takže pokud začínáte, nechte si poradit od zkušenějších. S rozvahou ve své spíži vytvářejte barevnou zásobu sklenic, jejichž obash bude nejen chutnat, ale bude vám také připomínat radost z vašich zahrádkářských úspěchů nebo klid a pohodu vašich houbařských toulek lesem.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou hned napoprvé
Netradiční recepty z melounu: Dejte si ho s balkánským sýrem nebo s vínem!
Granola nemusí být jen sladká. Slané variantě dodá chuť pár kapek tabasca nebo parmezán a na mlsání je zdravější než chipsy