Jak daleko od sebe vysévat semínka okurek. Rostlina potřebuje dostatek prostoru
Okurka je popínavá rostlina, která dorůstá délky až 2 metry. Je náročná na zálivku i na prostor. Pokud nemá dobré podmínky, nebude plodit tak, jak bychom chtěli a bude náchylnější na choroby. Jak ji tedy pěstovat?
Okurka je z větší části tvořená vodou a tak se jedná o velmi osvěžující zeleninu. Obsah vody může být až 97 %. Dále obsahuje vitamín C, betakaroten a téměř všechny vitamíny B. Díky obsahu draslíku pomáhá odvodňovat organismus i čistit zažívací ústrojí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak daleko od sebe vysévat semínka
Okurky jsou teplomilné rostliny a tak je často pěstujeme ve skleníku nebo fóliovníku. Tím pádem jsme prostorově omezeni a máme tendence dávat rostliny blízko k sobě.
- Okurky vyséváme do sponu o rozměrech minimálně 80x60 cm, ale pokud máme více prostoru, dopřejeme jim rozestupy 100x60 cm.
- Díky tomu budou mít okolo sebe dostatek prostoru a světla a plody budou lépe narůstat.
- Díky větším rozestupům mezi rostlinami bude okolo lépe proudit vzduch a rostliny nebudou tak náchylné na plíseň, která právě okurky často trápí.
Okurky využíváme nejen v kuchyni, ale jsou dobré také pro naši pleť - vyrábí se z nich pleťové masky, přidávají se do krémů a balzámů. Napadlo vás ale udělat okurkovou marmeládu? My ji vyzkoušeli a přikládáme videorecept na její výrobu. Vyzkoušejte a napište nám, jestli se povedla a jak vám chutnala.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře