Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
22. 3. 2021 Vaření
O Meghan Markle, vévodkyni ze Sussexu a manželce prince Harryho, se teď hodně mluví. Co má tato dáma ráda na talíři? Miluje například hranolky a ještě raději má kanadský pokrm poutine, k tomu ale ráda vaří a umí to i zdravě. Před časem navíc odtajnila opravdu vychytaný trik, jak uvařit skvělou boloňskou omáčku. Vyzkoušejte ho a jezte královsky!
Co jí Meghan Markle?
Manželka prince Harryho Meghan Markle je momentálně jednou z nejprobíranějších světových celebrit. Bývalá herečka v roce 2018 prozradila v rozhovoru pro magazín Delish, co ráda jí i vaří. Ačkoliv pochází z Kalifornie, vévodkyně ze Sussexu několik let žila v Kanadě, a to když tam natáčela seriál Suits, který ji proslavil. Markle má k zemi javorového listu blízký vztah, a tak není divu, že jedním z jejích nejmilejších pokrmů je poutine, kanadský tradiční pokrm sestávající z dvakrát fritovaných hranolků přelitých zahuštěnou masovou omáčkou a doplněných pařeným sýrem. „Dobré poutine poznáte tak, že sýr při skousnutí jakoby zakvíkne, zavrže,“ popsala s úsměvem v interview. Pak upřesnila, že podstatou je použít do poutine takový druh sýra, který se úplně nerozteče.
Mohlo by vás zajímat
Pokud jde o zdraví a krásu, vévodkyně Meghan magazínu Delish řekla, že kvůli problematické pleti se rozhodla z jídelníčku zcela vyřadit lepek a pro hezčí pokožku si dopřává mandle, které obsahují mnoho antioxidantů. Markle prý den začíná vodou s citronem, aby nastartovala metabolismus, a pije zelená smoothies, i když přiznala, že jí zrovna dvakrát nechutnají a vnímá je jako „nutné zlo“ pro pevné zdraví. Není fanynka dezertů; po dobré večeři si raději než kus sladkého dopřeje sklenku kvalitního vína, preferuje červené.
Mohlo by vás zajímat
Meghan v rozhovoru dále prozradila, že má ráda steaky, a také se ráda ujímá zástěry na rodinných grilovačkách. Aby zvýraznila chuť masa, má vévodkyně malý trik – těsně před servírováním steak mírně zakápne citronovou šťávou. A jednou dokonce ochuntala i Beaver Tail (v překladu bobří ocas). Nemusíte se ale bát o život nějakého nebohého bobra; Beaver Tails jsou tradiční kanadské koláčky, které se pečou právě ve tvaru bobřích ocasů a zdobí se karamelem, čokoládou, ovocem a dalšími sladkými posypkami.
Zucchini bolognese podle vévodkyně ze Sussexu
Kromě informací o tom, co Meghan ráda jí, odtajnila vévodkyně magazínu Delish i svůj speciální recept na boloňskou omáčku, ve které není vůbec žádné maso, a dokonce ani rajčata, přesto je chuťově úžasná a má skvělou konzistenci. Chtěli byste toto jídlo vyzkoušet? Zabere to chvíli času, ale jinak je to jednoduchý recept, který byste určitě měli ochutnat.
Na Zucchini bolognese, jak Meghan pokrm nazývá, budete potřebovat čtyři až pět středních cuket, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, jednu lžíci olivového oleje, asi 100 ml vody, bujónovou kostku, šťávu z poloviny citronu, špetku drceného chilli, strouhaný parmazán a samozřejmě těstoviny. Meghan ráda volí rigatoni, ale možné je použít také farfalle nebo staré dobré špagety.
Mohlo by vás zajímat
Postup je opravdu snadný. Ve větším hrnci (nebo ideálně v holandské troubě) rozehřejete olej a přihodíte nakrájenou cibuli. Necháte ji změknout, což vyžaduje asi 6 minut restování. Poté do hrnce přijdou oloupané a na kostičky nakrájené cukety, bujón, voda a sůl a pepř. A teď ten trik - hrnec nebo holandskou troubu přiklopíte pokličkou, stáhnete plamen a necháte cukety velmi zvolna vařit celé 4 hodiny. To je dostatečně dlouhá doba, aby se zelenina rozvařila a rozpadla do omáčkové formy. Když je omáčka hotová, zbývá už jen dochutit ji citronovou šťávou a chilli, přidat sýr a samozřejmě i uvařené těstoviny, které se správně mají s omáčkou vždy promíchat již v hrnci. Hotovo, můžete servírovat a uvidíte, že toto lehké jídlo zachutná i masožravcům.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady pro perfektní domácí kimchi: Výroba přírodního probiotika stojí jen pár korun
Chladné počasí přímo vyzývá k nakopnutí organismu… Číst více
Oslavte mezinárodní den mrkve! Proč je dobrá pro oči a nevhodná pro miminka?
Pokud máte rádi mrkev, dnes je váš den! Na 4.… Číst více
Znáte kvašenou specialitu kimchi? Připravte si ji doma snadno a levně a bacily se vám vyhnou!
Kimchi je tak trochu symbolem korejské kuchyně.… Číst více
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
V podzimních a zimních měsících je třeba… Číst více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Oblíbené krémové polévky Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru.… Číst více
Hrnec, nebo časovaná bomba? První "papiňák" sloužil alchymistům k výrobě zlata
Brambory uvařené za pět minut, hovězí maso do… Číst více
Mrkev místo cigarety. Jak vám jídlo může pomoct přestat s kouřením?
Předsevzali jste si, že v novém roce přestanete… Číst více
Acidofilní mléko vs. kefír: Jak se od sebe liší a co je k čemu dobré?
Jednou z výhod moderní doby je, že ve velkých… Číst více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Kořenová zelenina Začíná barevný podzim a kořenová zelenina k němu neodmyslitelně patří. Je to zelenina pěstovaná kvůli svým podzemním částem,… Číst více
Skvělá chuť zeleniny v pomazánkách
Co si dnes namažeme? Základem našeho každodenního jídelníčku je často chléb a jiné pečivo. Proto nás stále doprovází otázka, co si dnes namažeme.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Tajemství štíhlé postavy vévodkyně Kate: Známe její jídelníček
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sázená vejce neboli volská oka? S námi je i začátečníci zvládnou dokonale
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře