Výroba domácích želé hadů
23. 8. 2013 Vaření
Práci se želatinou si jistě zamilujete. Želatina umožňuje hravé a zábavné vaření a je skvělá pro zkoušení nejrůznějších kulinářských experimentů. Až si práci se želatinou osvojíte, jistě se rádi pustíte do zkoušení složitějších technik a receptů. Dnes pro vás máme jednoduchý recept na výrobu domácích želé bonbónů, kterým prostě nejde odolat.
Práci se želatinou si jistě zamilujete. Želatina umožňuje hravé a zábavné vaření a je skvělá pro zkoušení nejrůznějších kulinářských experimentů. Až si práci se želatinou osvojíte, jistě se rádi pustíte do zkoušení složitějších technik a receptů. Dnes pro vás máme jednoduchý recept na výrobu domácích želé bonbónů, kterým prostě nejde odolat.
K výrobě želé bonbónů budete potřebovat:
- 1 šálek ovocné šťávy (vyzkoušejte 100% ovocnou šťávu, nebo šťávu z kompotu)
- 1 polévkovou lžíci čerstvé limetkové šťávy
- ½ šálku krupicového cukru
- 3 balíčky želatiny
- Ozdobné silikonové formičky či formičky na cukroví
¼ šálku ovocné šťávy smíchané se šťávou z limetek zalijte želatinu a nechte chvilku odstát. V malém hrnci smíchejte zbývající ¾ šálku ovocné šťávy s cukrem a za stálého míchání vařte na mírném ohni, aby se cukr rozpustil. Jakmile směs dosáhne bodu varu, odstraňte ji z tepla, nalijte do misky se želatinou a důkladně promíchejte.
Směs nechte mírně vychladnout a poté ji nalijte do připravených formiček. Želé bonbóny nechte v lednici chladnout minimálně 3 hodiny do ztuhnutí. Poté můžete želatinové dobroty z formiček vyklopit. Jestliže chcete vytvořit želé hady, nalijte želatinovou směs na čtvercový pekáč. Nechte důkladně ztuhnout, vyklopte na prkénko a nakrájejte ostrým nožem. Lepkavé bonbóny či hady obalte v krystalovém či třtinovém cukru a máte hotovo. Želé dobrůtky můžete skladovat v lednici nebo při pokojové teplotě.
Tento recept je naprosto úžasný tím, že můžete měnit druh používané ovocné šťávy, a tím i výslednou příchuť želé bonbónů. Jejich příprava je velmi jednoduchá, ale vyžaduje určité zkušenosti, především je třeba správně odhadnout poměr tekutin a želatiny. Pokud se vám želé bonbóny rozpadají, přidejte příště více želatiny; pokud jsou naopak příliš hutné, množství želatiny uberte. Jistě brzy dosáhnete perfektního výsledku a užijete si chutné mlsání.
Vyzkoušejte náš recept a stanete se kulinářským mistrem nejen pro děti, ale i dospělé!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Čarodějnické strašidelné zdobení dobrot pro děti i dospělé: Poradíme, jak na to
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero na téma želatina: Jaké jsou její vlastnosti, k čemu se používá a čím se dá nahradit
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře
17. 4. 2016 05:08
17. 3. 2015 22:26
17. 12. 2014 18:54
22. 8. 2014 06:51
10. 8. 2014 12:38
23. 11. 2013 23:35
17. 11. 2013 14:05
30. 8. 2013 13:18
27. 8. 2013 13:49
Nedalo by se to vložit jako recept? Tady se to ztratí...
26. 8. 2013 14:16
26. 8. 2013 13:45
25. 8. 2013 17:39
23. 8. 2013 18:20