Hranolky z fastfoodu můžeme díky jednoduchému triku získat vždy čerstvé. Bojovat se dá i proti ztrátě křupavosti
27. 7. 2023 Ostatní
Milovníci fastfoodů se často potýkají se zásadním problémem. Hranoloky, kterré si objednají jako přílohu nejsou dostatečně horké, v případě, že si je odnesou domů, bývají zase „gumové“. Přitom stačí podniknout dvě věci a oběma problémům se vyhnete.
Čerstvější i zdravější
Food blogger Jonny Massaad se na svém Instagramu pochlubil tím, že přišel na způsob, jak si v McDonald’s objednat hranolky tak, aby měl jistotu, že dostane úplně čerstvou porci. Podle influencera stačí jedna drobnost. Objednat si neosolenou verzi smažené přílohy.
V tu chvíli totiž musí podle Jonnyho obsluha vyrobit úplně novou várku hranolků, což zajistí jejich čerstvost a také dostatečnou teplotu. Svou domněnku potvrdil muž ve videu na sociální síti, když změřil teplotu dvou verzí hranolek. Zatímco ty osolené měly 24,3 stupně, druhá verze nabídla teplotu 36,9 stupně.
Chutné i po delším čase
Jednoznačně tak ukázal, že získat ve slavném fastfoodovém řetězci čerstvé jídlo není vůbec nic složitého. Není ovšem jediný, kdo se podělil o svůj trik s hranolky od „Mekáče“. Bývalý zaměstnanec rychlého občerstvení totiž prozradil, jak nakládat s oblíbenou přílohou, pokud si jídlo nesete mimo restauraci.
Bruno Bouchet pracoval v populárním fastfoodovém řetězci jako teenager. I po patnácti letech, kdy již neobléká „dres“ se zlatým písmenem M, však jeho tip funguje. Pokud tedy máte problém s tím, že vám nechutnají hranolky, které během přesunu z fastfoodu ztratí svou křupavost, vyzkoušejte jeho jednoduchý trik.
Mohlo by vás zajímat
Hra s teplotou
Primárně je důležité, abyste nezavírali pytlík, do něhož vám obsluha objednávku připravila. Podle současného rozhlasového moderátora je nutné si uvědomit, že teplo uvnitř držet nechceme. „Ve skutečnosti se stane to, že hranolky začnou „vařit“ a uvnitř pytlíku se napařují. Je třeba zajistit únik tepla,“ vysvětluje Bruno.
Proto je podle něj nejprve třeba pytlík otevřít. „Poté na dno krabičky vysypte hranolky. Je třeba, aby byly vodorovně, to zpomalí unikání tepla,“ říká bývalý zaměstnanec McDonald’s s tím, že udržet teplotu hranolek taky není problém. „Položte na ně hamburgery, ty je udrží teplé a zároveň nezvlhnou a nebudou gumové,“ dodává Bruno Bouchet.
Zdroj informací:
www.dailymail.co.uk - Ex-McDonald's employee reveals his simple 'life hack' to stop chips from going soggy and keep them crispy every time
Vyzkoušejte náš videorecept a uvidíte, že skvělé hranolky nemusí být zákonitě z brambor:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady pro perfektní domácí kimchi: Výroba přírodního probiotika stojí jen pár korun
Chladné počasí přímo vyzývá k nakopnutí organismu… Číst více
Oslavte mezinárodní den mrkve! Proč je dobrá pro oči a nevhodná pro miminka?
Pokud máte rádi mrkev, dnes je váš den! Na 4.… Číst více
Znáte kvašenou specialitu kimchi? Připravte si ji doma snadno a levně a bacily se vám vyhnou!
Kimchi je tak trochu symbolem korejské kuchyně.… Číst více
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
V podzimních a zimních měsících je třeba… Číst více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Oblíbené krémové polévky Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru.… Číst více
Hrnec, nebo časovaná bomba? První "papiňák" sloužil alchymistům k výrobě zlata
Brambory uvařené za pět minut, hovězí maso do… Číst více
Mrkev místo cigarety. Jak vám jídlo může pomoct přestat s kouřením?
Předsevzali jste si, že v novém roce přestanete… Číst více
Acidofilní mléko vs. kefír: Jak se od sebe liší a co je k čemu dobré?
Jednou z výhod moderní doby je, že ve velkých… Číst více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Kořenová zelenina Začíná barevný podzim a kořenová zelenina k němu neodmyslitelně patří. Je to zelenina pěstovaná kvůli svým podzemním částem,… Číst více
Skvělá chuť zeleniny v pomazánkách
Co si dnes namažeme? Základem našeho každodenního jídelníčku je často chléb a jiné pečivo. Proto nás stále doprovází otázka, co si dnes namažeme.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů