Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
7. 2. 2024 Vaření
Přemýšlíte o rychlém masitém obědu, na kterém nic nepokazíte? Tak to je například krkovička s česnekem a bylinkami. Voňavý pokrm je snadný na přípravu, neuvěřitelně šťavnatý a plný skvělých chutí.
Krkovička, česnek a bylinky
Krásná trojice, ze které může vzejít jen dobrota, a to i přes fakt, že se dají použít různé varianty přípravy i bylinek. Krkovička bývá krásně šťavnatá, a pokud nedáváme přednost libovějšímu masu, čeká nás výborný oběd. Abychom si mohli vychutnat skutečně lahodné jídlo, je lepší nechat maso pár hodin marinovat. Alespoň dvě hodiny. A s tím je nutné počítat před přípravou.
Mohlo by vás zajímat
Bylinková marináda na krkovičku
Spoustu chuti dodá masu česnek, který doplníme o různé bylinky a zakápneme olejem. Výborně se hodí třeba šalvěj, tymián, rozmarýn, dá se využít i bazalka a libeček. Na libeček je třeba dávat pozor, protože je velmi aromatický a mohl by přehlušit ostatní chutě. K tomuto základu můžeme přidat worchesterovou omáčku, někdo zase používá hořčici.
Většina Čechů považuje oběd za hlavní jídlo dne, které má být velké a vydatné. Pravdou ale je, že mnohé národy preferují naopak velké večeře a obědvají lehce a narychlo. Ať si vyberete to, či to, ať…
Krkovička s česnekem a bylinkami
Na přípravu budete potřebovat: 4 plátky vepřové krkovice bez kosti, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, několik lístků libečku, šalvěj, několik snítek tymiánu, 1 větvičku rozmarýnu, 1/2 lžíce worcesteru, 2 lžíce oleje a olej na pánev.
Jak na to? Plátky krkovičky jemně naklepejte, nařízněte na okrajích, aby se na pánvi nekroutily, osolte je a opepřete. Do hmoždíře dejte oloupaný česnek, bylinky, worchester, olej a utřete vše do husté marinády. Marinádu naneste na maso a vetřete ji do něj. Dejte do misky, zavřete ji a uložte na pár hodin do lednice.
Po odležení vyndejte maso z lednice. Na pánev nalijte olej a rozehřejte ho. Do něj vložte maso a zprudka ho opečte z obou stran. Na pánev do oleje můžete vložit větvičku rozmarýnu, aby chuť a vůně masa byly ještě intenzivnější. Jako přílohu ke krkovičce s česnekem a bylinkami můžete servírovat na másle pečené neloupané nové brambory s česnekem a rozmarýnem, ale výborně k ní chutnají i obyčejné vařené brambory.
Náš tip: Krkovičku si můžete připravit na řadu různých způsobů. Přichystejte si třeba tuto krkovičku z trouby podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Krkovice na houbách a česneku: Šťavnaté maso má výraznou chuť díky houbám, sekanému česneku a správné směsi koření
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Krkovička v máslové marinádě: Fantastickou chuť másla a koření doladí černé pivo, křehkost zajistí delší marinování
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů