Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

2 větší prorostlé řízky z krkovičky
3 celé stroužky česneku
sádlo (tolik, aby maso bylo pokryté)
snítka šalvěje a rozmarýnu
sůl
pepř
Na dokončení:
sádlo
lžička papriky
lžička hořčice (měla jsem bavorskou)
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem.

  2. Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky. Troubu snížíme na 90 st. a přikrytý pekáček pečeme cca 2 hod. Maso musí být úplně měkké.

  3. V této fázi můžeme sádlo slít, nebo maso přendat do jiného pekáčku. Odebereme cca 2 lžíce sádla, smícháme s paprikou, hořčicí a maso potřeme.

  4. Maso prudce zapečeme, jen pár minut na barvu. Podáváme se salátem, brambory nebo se zelím a knedlíkem. Komu nevadí, že to nemá barvu, může podávat hned, jen okapané ze sádla.

Poznámka

Recepty na internetu různě kolují. Tento je podle mne. Zbylé sádlo sceďte a nechte ztuhnout. Můžete ho použít kdykoliv, pod maso, na pomazánku atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 287 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami

  • Lenunka Lenunka

    Paul Sulc: tak stačí se podívat po internetu, receptů je hodně a jsou i zde na topkách:
    https://www.toprecepty.cz/recept/23627-konfitovana...
    https://www.toprecepty.cz/recept/51865-konfitovana...
    ;-):-)

    Odpovědět

  • Palika Palika

    ufff, dobrá pecka na žlučník ... za mě tedy :no:

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    LENUNKA: muzete mi laskave poucit, jak je to s tou pomalu pecenou kachnou, zkusenost s tim nemam. Kachnu pecu vzdy jen pulku, v cinske , regulovatelne ''Remosce". [[veru nevim, co brani regulaci ceske remosky]]. Dekuji.

    Odpovědět

  • larryunderwood73 larryunderwood73

    Madam Martick@ si doplní obecný rozhled o konfitování a budem všichni v pohodě :-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Mě recept velice zaujal,:yes: ať si říká kdo chce co chce. Vůbec bych se nad takovým příspěvkem moc nepozastavila, jen možná někdo závidí, co??? Mě také vadí takový lidé, každý má právo říct svůj názor, ale když to zabíhá příliš moc, už to není jen o názorech, ale chce se dostat do sporů a rozhádat tu slušné TOPÁKY????? Nebo o co jde těm dotyčným??? Jenže TOP kuchařinky a TOP kuchařící se nedají a mají nadhled nad takovými lidmi.:-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Lenunka: Děkuji...;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Ale tohle není o receptu..to je osobní...:-O Přečti si všechny komentáře, trochu pozadu..:-(

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    mika59: nevím zda o tobě ,ale když chce prudit tak by měla mít hlavně nastudovanou gastronomii,pak by to bylo o něčem jiném,ale toto!!!!!To nestojí ani za řeč,ty její argumenty jsou o ničem a né přínosem;-)
    Mne toto dost vadí,když se někdo najde, neví pořádně o čem je řeč a plácá nesmysly!!!!To nemám ráda;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simi děkuji Ti i za dřívější komentář. Já si naopak myslím, že Martick@ je o mně nastudovaná dostatečně a všechny její komentáře jsou účelové, vadím ji. Možná je tady častěji, než to vypadá...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Martick@: tak zrovna u této autorky receptů jsi vedle jak ta jedle;-)možná by sis měla něco nastudovat a pak teprve začít prudit:no:je to zbytečné,nevíš nic a tvé dotazy jsou dětinské;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Martick@: ano - drobné překlepy tady opravdu někdo průběžně "ráčí" opravovat:-// Mj. - vůbec ne v postupu, ten je v původním znění ;-) Proč mám pocit, že ses zaregistrovala jen proto, abys kritizovala některé recepty? Možná bys ten čas mohla věnovat tomu, aby sis něco přečetla o konfitování:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Martick@: možná by to chtělo se trochu hodit do klidu ;-) Budeš se tu čílit kvůli jednotlivým slovům?

    Odpovědět

  • Martick@ Martick@

    Chyby někdo ráčil opravit. Jen to TO v poznámce ještě ne.:no:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Martick@: při tak nízké teplotě se tuk do masa nevsakuje, tato metoda se používá hlavně třeba na přípravu kachny:-)

    Odpovědět

  • Martick@ Martick@

    Jo tak prorostlá krkovice je málo šťavnatá,že potřebuje koupat v sádle ?:-D:no:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pečená krkovice v remosce pečené maso v sádle dobrá pečená krkovice-kousky ne plátky krkovice pečení přikryté nebo ne krkovička v remosce pečene maso s česnekem krkovice pečená v remosce maso pečené v sádle krkovička z remosky pečená vepřová krkovice na sádle top recepty

Zapomněl/a jsem heslo