

Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami
Suroviny
- 2 větší prorostlé řízky z krkovičky
- 3 celé stroužky česneku
- sádlo (tolik, aby maso bylo pokryté)
- snítka šalvěje a rozmarýnu
- sůl
- pepř
- Na dokončení:
- sádlo
- lžička papriky
- lžička hořčice (měla jsem bavorskou)
Postup přípravy receptu
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem.
Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky. Troubu snížíme na 90 st. a přikrytý pekáček pečeme cca 2 hod. Maso musí být úplně měkké.
V této fázi můžeme sádlo slít, nebo maso přendat do jiného pekáčku. Odebereme cca 2 lžíce sádla, smícháme s paprikou, hořčicí a maso potřeme.
Maso prudce zapečeme, jen pár minut na barvu. Podáváme se salátem, brambory nebo se zelím a knedlíkem. Komu nevadí, že to nemá barvu, může podávat hned, jen okapané ze sádla.
Poznámka od kuchařky
Recepty na internetu různě kolují. Tento je podle mne. Zbylé sádlo sceďte a nechte ztuhnout. Můžete ho použít kdykoliv, pod maso, na pomazánku atd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami
-
Paul Sulc: tak stačí se podívat po internetu, receptů je hodně a jsou i zde na topkách:
https://www.toprecepty.cz/recept/23627-konfitovana...
https://www.toprecepty.cz/recept/51865-konfitovana...
-
ufff, dobrá pecka na žlučník ... za mě tedy
-
LENUNKA: muzete mi laskave poucit, jak je to s tou pomalu pecenou kachnou, zkusenost s tim nemam. Kachnu pecu vzdy jen pulku, v cinske , regulovatelne ''Remosce". [[veru nevim, co brani regulaci ceske remosky]]. Dekuji.
-
Madam Martick@ si doplní obecný rozhled o konfitování a budem všichni v pohodě
-
Mě recept velice zaujal,
ať si říká kdo chce co chce. Vůbec bych se nad takovým příspěvkem moc nepozastavila, jen možná někdo závidí, co??? Mě také vadí takový lidé, každý má právo říct svůj názor, ale když to zabíhá příliš moc, už to není jen o názorech, ale chce se dostat do sporů a rozhádat tu slušné TOPÁKY????? Nebo o co jde těm dotyčným??? Jenže TOP kuchařinky a TOP kuchařící se nedají a mají nadhled nad takovými lidmi.
-
Lenunka: Děkuji...
-
Simona Skolakova: Ale tohle není o receptu..to je osobní...
Přečti si všechny komentáře, trochu pozadu..
-
mika59: nevím zda o tobě ,ale když chce prudit tak by měla mít hlavně nastudovanou gastronomii,pak by to bylo o něčem jiném,ale toto!!!!!To nestojí ani za řeč,ty její argumenty jsou o ničem a né přínosem
Mne toto dost vadí,když se někdo najde, neví pořádně o čem je řeč a plácá nesmysly!!!!To nemám ráda -
Simona Skolakova: Simi děkuji Ti i za dřívější komentář. Já si naopak myslím, že Martick@ je o mně nastudovaná dostatečně a všechny její komentáře jsou účelové, vadím ji. Možná je tady častěji, než to vypadá...
-
Martick@: tak zrovna u této autorky receptů jsi vedle jak ta jedle
možná by sis měla něco nastudovat a pak teprve začít prudit
je to zbytečné,nevíš nic a tvé dotazy jsou dětinské
-
Martick@: ano - drobné překlepy tady opravdu někdo průběžně "ráčí" opravovat
Mj. - vůbec ne v postupu, ten je v původním znění
Proč mám pocit, že ses zaregistrovala jen proto, abys kritizovala některé recepty? Možná bys ten čas mohla věnovat tomu, aby sis něco přečetla o konfitování
-
Martick@: možná by to chtělo se trochu hodit do klidu
Budeš se tu čílit kvůli jednotlivým slovům?
-
Chyby někdo ráčil opravit. Jen to TO v poznámce ještě ne.
-
Martick@: při tak nízké teplotě se tuk do masa nevsakuje, tato metoda se používá hlavně třeba na přípravu kachny
-
Jo tak prorostlá krkovice je málo šťavnatá,že potřebuje koupat v sádle ?