Dokonalý nepečený dort: Na jednoduchý dezert stačí čtyři ingredience
8. 11. 2020 Vaření
Čekáte návštěvu, ale nestíháte pro ni připravit pohoštění? Nebo narychlo chystáte narozeninovou či jinou oslavu? Nezoufejte. Nepečený dort je vynikající a slavnostní dezert, který večer připravíte a ráno jej můžete servírovat. A navíc na to potřebujete jen čtyři ingredience!
Zachránce jménem nepečený dort
Ať už je důvod, proč jste nestihli připravit moučník, jakýkoliv, nezoufejte! Nepečený dort je jednoduchá a levná dobrota, která navíc působí slavnostně a zachrání návštěvu i oslavu narozeniny. Potřebujete na něj navíc jen čtyři ingredience!
Co budete potřebovat?
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 kelímky bílého jogurt
- 2 balíčky dětských piškotů
- 2 lžíce cukru moučky
- ...a ovoce podle chuti na ozdobu
Mohlo by vás zajímat
Postup: Je to opravdu jednoduché. V míse smícháme jogurt, smetanu a cukr a dobře promícháme. Cukru můžeme dát více, máme-li raději sladší dezerty, případně se dá do hmoty přimíchat vanilkové aroma. Do dortové formy vyskládáme vrstvu piškotů. Na ně dáme dávku smetanové hmoty, kterou zase poklademe piškoty. Vrsttvy střídáme, dokud není forma zaplněná, nebo dokud nám nedojde náplň a tak, aby poslední vrstva byla vrstva smetany. Hotový dort dáme přes noc do ledničky, aby pořádně ztuhl a ráno můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat
Tip: Dort je dobrý i sám o sobě, lepší je ale s ovocem! Můžete použít třeba čerstvé jahody, nakládané broskve, výborný je ale i domácí kompot. Nakrájejte je na plátky a pokládejte je vždy mezi vrstvu krému a piškotů a nakonec je ozdobně vyskládejte úplně na vrh. Druhou možností je nakrájet ovoce na drobné kostičky a přimíchat je rovnou do smetanové vrstvy.
Uvidíte, že s tímto jednoduchým moučníkem budete za hvězdu a potěšíte děti i dospělé!
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jednoduchý recept, jak doma vyrobit skvělý marcipán jako od cukráře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Časté chyby při přípravě nepečených dortů: Může za to špatně připravená želatina a rozmočený korpus
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Pečeme bez lepku: Chytrý průvodce bezlepkovými moukami pro začátečníky