Den oliv
Olivy jsou plodem olivovníku evropského, což je jeden z nejvíce pěstovaných ovocných stromů na světě. Ano, slyšíte správně. Olivy se řadí mezi ovoce… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Olivy jsou plodem olivovníku evropského, což je jeden z nejvíce pěstovaných ovocných stromů na světě. Ano, slyšíte správně. Olivy se řadí mezi ovoce… Číst dál
Mléko zaujímá mezi potravinami výjimečné postavení. Mýty o jeho údajné škodlivosti byly vyvráceny a mléčné výrobky by na jídelníčku neměly rozhodně… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Energy drinků najde na našem trhu velkou spoustu, pokud si však přečtete jejich složení, zjistíte, že jsou většinou hodně podobné. Za jejich… Číst dál
Existuje mnoho druhů rumů, některé se hodí k přímé konzumaci, jiné k míchání drinků. Další k archivaci. A v neposlední řadě se dá tento chuťově… Číst dál
Víno dokáže zlepšit požitek z jídla a Pinot noir (u nás rulandské modré) je toho skvělým důkazem. Vychutnáte si s ním obzvláště takového kapra na… Číst dál
Využití brambor v kuchyni je prakticky neomezené. Hodí se k přípravě předkrmů, polévek, hlavních chodů i dezertů. Tyto kulaté či oválné hlízy se dají… Číst dál
S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený… Číst dál
Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál
Oblíbený dezert Banana split není vůbec náročný na přípravu. Hlavní ingredience - banán - se podélně rozřízne na dvě poloviny a je skoro hotovo.… Číst dál
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do… Číst dál
Víno je považováno za symbol radosti a tvořivosti. Pokud se to s ním ovšem nepřežene. Víno má bohatou historii, která sahá až do starověku, a bylo… Číst dál
Není umění vařit se solí, ale bez soli, zazní v oblíbené pohádce. Sůl coby ochucovadlo používá většina z nás. Lidský organismus v určitém množství… Číst dál
Citronová šťáva je nejlepší čerstvá. Možností jejího využití v kuchyni je velká spousta, tak si připomeňme alespoň některé. Citronovou šťávou můžeme… Číst dál
Jelikož má Cabernet Sauvignon intenzivní a výraznou chuť, výborně se kombinuje s vydatnějšími jídly. Je ideální k s jakýmkoliv červeným masem. Mladá… Číst dál
Jídlo pod širým nebem chutná skvěle. Záleží jen na vás, jak bohatý váš piknik bude. Může být velmi jednoduchý, jen z pečiva, sýrů a ovoce, ale klidně… Číst dál
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst dál
Krupicová kaše je jídlo dětství většiny z nás. Příprava tohoto pokrmu je jednoduchá, rychlá a poměrně levná záležitost. Výsledkem je kalorická bomba,… Číst dál
Makadamové ořechy, které vzhledem připomínají lískové ořechy, se hodí třeba perfektně do křehkých sušenek ze šlehačkového těsta. Díky jejich vysokému… Číst dál
Slovo dezert pochází z francouzského výrazu desservir, který bychom mohli přeložit jako „uklidit ze stolu“. Jde obvykle o malou porci jídla,… Číst dál
Pizzerie jsou sice ve větších městech téměř na každém rohu, přesto má své kouzlo si zkusit připravit pizzu pěkně sami. Udělat těsto na pizzu není nic… Číst dál
Pokud venku panuje horko, je dobré sáhnout po kávové zmrzlině, která nejenom osvěží, ale také dodá energii. Tato pochoutka nadchne všechny milovníky… Číst dál
Variací jídel se slaninou je nepřeberné množství. Můžeme ji použít při přípravě snídaně, oběda, večeře, ale i dezertu, dokonce jsou i nápoje se… Číst dál
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 … 20 Další
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Retro okénko: Legendární ruská vejce vznikla jako z nouze ctnost, ale oblíbili si je všichni
Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory: Křehkost a jemnost jim dodá kefírová marináda a a netradiční trojobal
Jednoduché pohoštění na párty: Dortová lízátka pro malé, falešný tatarák pro velké