Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a cukrem, přidáme k nim ostatní zeleninu a můžeme podávat. Třeba jako přílohu k masu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,63 g |
Tuky | 2,96 g |
Vláknina | 40,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 34,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z řapíků lze udělat nejen košťálovou polévku ale zkusily jsme s kamarádkou udělat i tento salát, všem chutnal a nikdo neuhodl z čeho je.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2024 19:57
Merylas: Děkuji za komentář a přeji krásný večer
22. 4. 2024 19:44
Moc dobrý nápad, jak využít zeleninu beze zbytku.
20. 3. 2024 11:53
srettka: děkuji za komentář a přeji krásný den
20. 3. 2024 11:51
To zní zajímavě. Já listy květáku zase využívám do květákové polévky
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 53 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 57 minutami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 2 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 2 hodinami
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 3 hodinami
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Další recepty
Suroviny: květák, sůl, cukr krupice, ocet rýžový, mrkev, ředkvičky, cibulka jarní, celer, paprika čerstvá červená, šťáva citronová, petrželka
Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLn8
4 názory