Arabský pita chléb
Recept ještě nebyl hodnocenArabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečící nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme…
Sladké kynuté knedlíky potěší jak malé, tak i velké strávníky u stolu. Těsto zadělané se sušeným droždím nakyne v teple trouby. Do placek z něj pak zabalíme, co máme…
Vypracujeme těsto a necháme stát. Během toho si připravíme tvarohovou náplň: Vyšleháme si tvaroh, vejce, pudinkový prášek, vanilkový cukr a cukr moučka. Těsto…
Smícháme jogurt se sýrem. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout.Z těsta odebíráme kousky a vytvarujeme placičky. Smažíme z obou…
Křupavé croissanty jsou výborné ke snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Připravíme je z kynutého těsta, které poklademe máslem a několikrát provalujeme. Croissanty…
Báječně chutnající housky k svačině nebo večeři pro rodinu upečete z těsta s přidáním majonézy. Housky jsou velice chutné, nadýchané a vláčné. Jistě si na nich…
V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem.
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18…
Do vlažné vody zamícháme lžičku cukru a droždí a necháme chvilku stát. Většinou nechávám jen na tu dobu, než si smíchám ostatní suroviny. Mouky a sůl smícháme v míse,…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Sýr promícháme s vodou, vlijeme do pekárny, přidáme olej, sůl, kmín, zasypeme moukou, nahoru lžičku cukru a droždí. Zapneme na program TĚSTO a necháme vypracovat a…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Mouku smícháme s droždím. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemno. Všechny uvedené suroviny spojíme a dáme na 1/2 hodinky pod utěrku odpočinout.Lžíci odebíráme…
Tato jednoduchá varianta přílohových placek potěší milovníky grilování. Není nic lepšího, než nechat vsáknout šťávu z grilované pochoutky do čerstvě upečené chlebové…
Jestli se chystáte jako přílohu uvařit domácí knedlík, vyzkoušejte tento houskový knedlík s jednoduchou přípravou v domácí pekárně. Po nakynutí knedlíky vařte 20 minut…
Připravte si doma poctivý a dobrý chleba. Tenhle je navíc ovoněný osmaženou cibulkou, která mu dodá neobvyklou chuť. Příprava je velmi snadná a díky odloženému startu…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Luxusní kávová zmrzlina z espressa, mléka a smetany: Dokonale krémová je díky Salku a pravidelnému míchání
Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabádá fanoušky k veganství
Španělská přesnídávková polévka fabada asturiana: Voní klobáskou a díky fazolím a chlebu fantasticky zasytí i velké jedlíky