7 receptů na zpracování květů černého bezu: Skvělé jsou moučníky, placičky i sirupy
Černý bez je oblíbený aromatický a léčivý keř. V kuchyni používáme bílé květy i tmavé bobule (bezinky). Keře černého bezu rostou ve volné přírodě i na venkovských zahradách. Květy sbíráme co nejdříve po rozkvětu.
Využití květů je široké - uplatní se ve sladké i slané kuchyni a nejoblíbenější je zpracování do sirupů a limonád. Nasbírat květy je velmi jednoduché. Vybíráme pouze zdravé (nesmí odkvétat nebo být napadené mšicemi), na sběr si vezmeme nůžky. Květy černého bezu rovnáme do košíků nebo do plastových nádob. Hned po příchodu domů je zpracujeme. Jednoduché je sušení, ale máme pro vás i další možnosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Podle následujícího videa si můžete zastudena připravit výbornou bezovou šťávu, která přijde k chuti zvlášť v létě, protože výborně osvěží.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sušit léčivé bylinky. Léčivá síla z přírody je snadno dostupná každému z nás
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
Jak připravit bezovou šťávu zastudena? Je báječně osvěžující, trvanlivá a levná
Komentáře