Gözleme (turecké placky)
Recept ještě nebyl hodnocenTradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Mrkvové moučníky jsou čím dál víc oblíbenější. Vyzkoušejte tento rychlý hrníčkový bez vážení a odměřování. Mrkev dodá koláči přirozenou sladkost a vláčnost. Poléváme…
Toto univerzální těsto, které se používá na sladké i slané pečení, je zde vylepšeno zvláštním způsobem. Při vyvalování těsta se podsypává směsí ořechů a cukru a tím se…
Vejce ušleháme s oběma cukry, přidáme mléko/podmáslí a olej, dále mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy, vše pořádně promícháme v hladké těsto.Těsto nalijeme na…
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…
Ušleháme žloutky s cukry a víc teplou vodou do pěny, přidáme olej, šleháme do tužší hmoty. Přidáme ostatní spolu smíchané suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Nejdříve oddělíme bílky a žloutky, které ušleháme s medem. K ušlehané směsi přidáme nastrouhanou mrkev, vločky,mleté ořechy, rozmačkaný banán, skořici, prášek do pečiva…
Rolády jsou velmi oblíbené moučníky. Tato je připravená bez mouky, jen z vajec a ořechů, plněná pařížskou čokoládovou šlehačkou. Na přípravu je snadná a zvládne ji i…
sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: …
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme. Potom namáčkáme do silikonové koláčové formy.Na krém smícháme zase všechny suroviny dohromady, rozetřeme na…
Před pár lety byla tahle jednoduchá buchta na plech hitem. Řezy jsou skvělé, příprava je rychlá a jednoduchá, vláčný korpus má výraznou ananasovou chuť a lahodný krém…
Další z receptů na oblíbený závin. Chutná s jakoukoliv nádivkou, ale klasika s jablky svou pikantností nikdy nezklame. Bohužel již zmizela z obchodů kyselá jablka, proto…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Moučník, který je snadný na přípravu, k níž nepotřebujete váhu. Všechny suroviny odměříte hrnkem, smícháte v těsto a přidáte kousky banánů a oříšků. Banánová buchta je…
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě…
Pokud máte rádi ořechy, ochutnejte tuto výbornou roládu. Piškotové těsto ochucené mletými ořechy upečeme a svineme v roládu, kterou po upečení a vychladnutí plníme…
Pokud máte rádi ořechy, ochutnejte tuto výbornou roládu. Piškotové těsto ochucené mletými ořechy upečeme a svineme v roládu, kterou po upečení a vychladnutí plníme…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme solamyl, kukuřičnou mouku, ořechy, olej, kypřící prášek, pak 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Zbytek těsta…
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků připravíme tuhý sníh.Ke žloutkům přidáme cukr, vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?