Lahodná čokoláda rozplývající se na jazyku je snem každého. Co všechno se s ní dá udělat?
Luxusní čokoláda, která se rozplývá na jazyku je snem snad každého z nás. Můžete si vybrat z tolika druhů od mléčné přes hořkou po bílou. Každá z nich může být dále ozvláštněna dalšími surovinami, například ořechy, ovocem, karamelem, sušenkami, ale i třeba netradičně solí nebo chilli. Čokoláda se perfektně hodí nejen k mlsání, ale i do nejrůznějších dezertů.
Využití čokolády
Asi se shodneme, že vychutnat si kvalitní čokoládu jen tak samotnou, je asi nejlepším způsobem její konzumace. Na druhou stranu se čokoláda perfektně hodí i na vaření. Jen si představte dokonalý čokoládový dort, lesklou polevu na moučník, osvěžující zmrzlinu, lahodnou horkou čokoládu nebo tekoucí čokoládu ve fontáně, ve které pak namáčíte ovoce.
Na čokoládě si mohou pochutnat všichni
V dnešní době si čokoládu mohou vychutnat opravdu všichni. Problémem je, že na klasických čokoládách si zpravidla nemohou pochutnat třeba ti, kdo se snaží stravovat zdravěji, nebo trpí nějakou intolerancí. Proto ale v dnešní době existuje i například čokoláda bez cukru nebo čokoláda bez laktózy, aby nebyl o zážitek z čokolády nikdo ochuzen.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketová omeleta: Šťavnatost zajistí cuketa a k lahodné krémovosti pomůže přeložení omelety, ne její otáčení
Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká
Jak připravit slovenský řízek? Spojení mletého vepřového masa a uzeného oštiepku chutná perfektně