Sirupy se hodí do kávy, dezertů i při nachlazení. Co o nich potřebujete vědět?
Sirup je hustá, velmi často sladká tekutina, která už není doménou jen palačinek a lívanců. Z darů přírody si můžeme připravit různé druhy sirupů, které chutnají famózně a dodají nám notnou dávku vitamínů a živin.
Z čeho lze připravit sirup?
Sirup se dá připravit ze spoustu surovin. Jedno mají ale společné, a to, že vždy bude chutnat skvěle. Dá se připravit z ovoce (aronie, hroznové víno, černý rybíz, malina), rostlin a bylinek (černý bez, rýmovník, tymián, máta, levandule) nebo třeba z dýně. Každý druh sirupu se hodí k jiným účelům.
Tip: Nesmíme zapomenout na legendární javorový sirup ideální na palačinky.
Jak využít sirup v kuchyni?
Co se týče využití, sirup se dá využít různě.
- sladké sirupy se hodí do pečení, k ochucení dezertů nebo do kávy a limonád,
- bylinkové a podobné sirupy se hodí nejen při nachlazení,
- sirupy využijete i při přípravě různých lihovin a likérů,
- mohou tvořit také originální marinádu na maso či zeleninu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12